Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ YOUTH EXCHANGE "GET IN LEARN VOL.2" ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ

22 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2017, Elva, Tartu County, Estonia: η Συμεώνη, ο Σαράντης, η Βαία, η Στέλλα, η Νατάσα και ο Κοσμάς  ήταν τα 6 παιδιά που εκπροσώπησαν την DreamTeam και την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Erasmus+ που πραγματοποιήθηκε στην Εσθονία με θέμα την ισότητα των φύλων. 

Μας μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους:

"Μέσα από τη συμμετοχή μου σε αυτό το youth exchange έμαθα ότι πρέπει  να μιλάω δυνατά όταν συναντώ την ανισότητα των δύο φύλων και να αγωνίζομαι για την καταπολέμηση της. Γνώρισα καλύτερα την χώρα μου και τα προβλήματα μέσα από την σύγκριση άλλων χωρών. Την αμφισβήτησα αλλά και εκτίμησα... Διεύρυνα τις γνώσεις μου για τις υπάρχουσες νομοθεσίες και γέμισα αυτοπεποίθηση να διεκδικώ αυτά που δικαιούμαι. Επιπλέον απέκτησα ψηφιακές γνώσεις, βελτίωσα τις επικοινωνιακές μου ικανότητες, την ομιλία μου στα αγγλικά και την ικανότητα παρουσίασης μου σε κοινό. Έμαθα για άλλους πολιτισμούς και κόσμους, κατέρριψα στερεότυπα του μυαλού μου. Έκανα νέες φιλίες εντός και εκτός συνόρων, μοιράστηκα, χάρηκα και λυπήθηκα. Και μέσα από όλα αυτά γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου.... Το erasmus+ έχει να σου προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα απλό ταξίδι. Το συνιστώ  ανεπιφύλακτα σε όλους τους ορεξάτους νέους."
Συμεώνη

"Από την στιγμή που φτάσαμε στην Εσθονία οι διοργανωτές ήταν άψογοι και εξυπηρετικοί. Μέναμε σε ένα κατάλυμα μέσα στο δάσος το οποίο ήταν πολύ ωραίο και ο χώρος που γινόταν τα sections ήταν μεγάλος, όμορφος και πάντα ζεστός αν και έξω είχε πολύ κρύο. Όσον αναφορά το πρόγραμμα, προσωπικά δεν ήξερα και πολλά πάνω στο θέμα "ισότητα φύλων" αλλά μέσα απ'ο τα sections, τα διάφορα project που κάναμε αλλά και την επικοινωνία με τους άλλους συμμετέχοντες έμαθα πολλά".
Σαράντης

"Εκτός από το φυσικό τοπίο, η μαγιά αυτού του ταξιδιού ήταν οι συζητήσεις, οι γνωριμίες, οι εντάσεις, οι συγκινήσεις-όλα αυτά που βιώσαμε με τους υπόλοιπους ανθρώπους που ζήσαμε μαζί έστω για μικρό χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα ήταν πολύ καλά οργανωμένο και μπορέσαμε να θίξουμε ζητήματα που θίγουν κάθε νέο/νέα που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγκεκριμένα με το φεμινιστικό ζήτημα. Η ύπαρξη τόσων διαφορετικών πολιτισμών μάς βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε τα κοινά προβλήματα, αλλά και τις διαφορετικές καταστάσεις που βιώνει κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού στην χώρα του/της. Αν είχα την ευκαιρία, θα το ξαναεκανα!"
Βαΐα



"Το πρόγραμμα εξαιρετικά οργανωμένο, ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας. Τα projects και οι δραστηριότητες διασκεδαστικές και είχαν να προσφέρουν πολλά από κάθε άποψη!"
Στέλλα

"...μιλάμε για ένα πρόγραμμα άρτιο από την αρχή μέχρι το τέλος, που μου πρόσφερε  εφόδια χρήσιμα στην καθημερινότητα μου, γνώσεις και εμπειρίες που ειδάλλως δε θα είχα αποκτήσει. Το πιο μαγικό από όλα, κατά τη γνώμη μου, ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Είναι ασύλληπτο το γεγονός ότι τόσες διαφορετικές ακόμα και αντικρουόμενες προσωπικότητες συνεργάζονταν  καθημερινά έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να προκύψει ένα κοινό αποτέλεσμα."
Νατάσα


"The intercultural environment we joined helped us open up and come in touch with our sensitive side, made us more aware of social inclusion and diversity, developed useful social skills and competences. Among the group we have different backgrounds, therefore we took the opportunity of adapting our communication style in greater variety.
The hosting team did a great job facilitating the learning outcomes and went the extra mile by including activities in different locations which helped us better comprehend the differences they face every day."

Κοσμάς, team leader

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τη δράση μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Δεκεμβρίου 19, 2017 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad