Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ TRAINING COURSE "WHY DON'T YOU GET A JOB?- JOB HUNTERS" ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ

Job hunters was a training course that took place in Baia Mare, Romania, between 14 and 22 April 2018.

Marina, Evdokia, Sotiria and Artemis were the Greek DreamTeam that took part in this educational course and represented our organization and our country.

The topics analyzed during this week were: soft skill’s development, personal development for a better job, how to write a CV adapted to the job you are applying for, how to write a motivation letter adapted for the job you are applying for, how to prepare yourself for a job interview and how to raise questions regarding the desired position, how to research and analyse the job market and where to find the job opportunities, tools for employees meeting with employers and see the general demands from their employees.


"Το πρόγραμμα σε γενικές γραμμές ήταν οργανωμένο κ σφιχτό. Ωστόσο, πολλές φορές γινόταν κουραστικό καθώς δε χρησιμοποιήθηκαν όσο έπρεπε οι τεχνικές της non formal education.  Ήταν περισσότερο διάλεξη. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύ χαμηλή ποιότητα του φαγητού- για να το θέσω κομψά- που σε υποχρέωνε στην ουσία να πληρώσεις για το φαγητό σου. Συνολικά, η εμπειρία ήταν θετική". 
Μαρίνα


"Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε καταλάβαμε πώς η μεταξύ μας σχέση θα ήταν αυτό που θα έκανε το project ξεχωριστό. Φτάνοντας στη Ρουμανία, στην καταπράσινη Baia Mare τα συναισθήματα του άγχους και της αμηχανίας είχαν ήδη εξαφανιστεί. 10 χώρες, περίπου 50 άτομα, 50 χαρακτήρες, 500 πράγματα να μάθεις για την κουλτούρα του κόσμου γύρω σου. Μάθαμε για το interview,  το cv, τα κατάλληλα χαρακτηριστικά leadership μα πάνω από όλα ότι η ανεργία είναι χαρακτηριστικό του κόσμου και όχι της χώρας μας. Φεύγοντας αφήσαμε πίσω φίλους μα πήραμε μαζί μας ένα κομμάτι του εαυτού τους κι αυτοί του δικού μας. Κάθε τέλος άλλωστε και μια καινούρια αρχή".
Σωτηρία


"Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μπήκα να τσεκάρω τα e-mail μου. Βλέπω ότι επιλέχθηκα για το πρόγραμμα job hunters και απευθείας η ημέρα μου απέκτησε νόημα.Μετά από κάποιες μέρες αναζήτησης εισιτηρίων με την υπόλοιπη ελληνική ομάδα καταλήξαμε στην πιο βολική διαδρομή η οποία θα διαρκούσε περίπου 14  ώρες(για κάποιες περισσότερο) αλλάζοντας 2 αεροπλάνα και 1 λεωφορείο. Όσο μεγάλο και να φαίνεται αυτό το ταξίδι τόσο σύντομο ήταν για εμάς καθώς μας βοήθησε να γνωριστούμε καλύτερα και οι ώρες πέρασαν σαν νερό.Φτάσαμε λοιπόν στο Baia Μare,ένα όμορφο μέρος που δε θα σκεφτόμουν να επισκεφτώ μόνη μου. Γνωρίσαμε λοιπόν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες οι οποίοι ήταν  από 10 διαφορετικές χώρες(45 περίπου άτομα) και όσο περνούσαν οι μέρες δενόμασταν όλο και περισσότερο. Με άλλους δεθήκαμε περισσότερο και με άλλους λιγότερο. Όμως στο τέλος όλοι,ο καθένας ξεχωριστά,θα μας έλειπαν πολύ διότι μέσα σε αυτές τις 8 μέρες συνέβησαν πολλά τα οποία μόνο όσοι συμμετέχουν σε παρόμοια προγράμματα μπορούν να καταλάβουν. Η κούραση μέρα με τη μέρα αυξανόταν διότι μέσα σε 8 μέρες ζήσαμε 16 μέρες διότι υπήρχαν και οι νύχτες μας.Παρά την κούραση όμως η διάθεση δεν έλειπε και τα χαμόγελα μας ήταν συνέχεια εκεί καθώς κάθε μέρα ανακαλύπταμε καινούργια πράγματα όπως την δημιουργία του βιογραφικού ή τιπς για την συνέντευξη αλλά και καινούργια πράγματα για τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν οι άνθρωποι που γνωρίσαμε...γιατί με όμορφους ανθρώπους το πρόγραμμα δεν τελειώνει στις 8 μέρες αλλά διαρκεί μέσα μας για πολύ πολύ ακόμα...!!!"
Ευδοκία

-

"Όταν ενημερώθηκα για την συμμετοχή στο πρόγραμμα η αλήθεια είναι πως δεν ενθουσιάστηκα και πάρα πολύ καθώς θα χρειαζόταν να χάσω μια εξεταστική στην σχολή μου. Γιαυτό και μέχρι να φύγω ήμουν αρκετά επιφυλακτική. Φυσικά μόλις γνώρισα τα παιδιά και κυρίως αυτά τα 3 κορίτσια μου έφυγε οτιδήποτε άλλο από το μυαλό μου. Δεν θα άλλαζα αυτές τις 8 μέρες και αυτούς τους σχεδόν 50 ανθρώπους που γνώρισα για καμία εξεταστική στον κόσμο. Άργησα να γράψω αυτές τις λέξεις διότι φιλοξενήθηκα σε κάποια από αυτά τα υπέροχα άτομα που γνώρισα σε αυτό το ταξίδι και κάναμε περισσότερες καινούριες αναμνήσεις. Άτομα που με σιγουριά πλέον αποκαλώ φίλους. Γιαυτό και μόνο αυτό το ταξίδι, αυτές οι 8 μέρες άξιζαν πολύ! "

Άρτεμις

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!



Μαΐου 14, 2018 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad