Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ERASMUS+ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "Α European Educational Journey" ΣΤΗ ΦΟΥΕΡΤΕΒΕΝΤΟΥΡΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ

 
H Aνταλλαγή Νέων "The Meridian island: a European Educational Approach" πραγματοποιήθηκε από 19 έως 27 Απριλίου 2022 στο νησί Fuerteventura της Ισπανίας και οργανώθηκε από τον εταίρο μας AMC Meridiano Imaginario. Στην ανταλλαγή συμμετείχαν 24 νέοι από την Bουλγαρία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία.

Ο Μάριος, η Μαριλένα, ο Ηλίας, η Βάλια, ο Κωνσταντίνος και ο Βαγγέλης ήταν η  ελληνική dreamteam που ταξίδεψε μέχρι το Τρεβίζο της Ιταλίας και συμμετείχε στο πρόγραμμα. Μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα δεν τηρήθηκε με ιδιαίτερη ακρίβεια και αρκετές από τις δραστηριότητες που ήταν προγραμματισμένες, τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν. Ο Augusto, υπεύθυνος της ανταλλαγής, ήταν πολύ πρόθυμος να μας βοηθήσει με ότι ζήτημα προέκυψε κατά την παραμονή μας στο νησί, παρόλα αυτά ήταν απελπιστικά μόνος και δεν έμενε χρόνος για τις δραστηριότητες, καθώς φρόντιζε για την καθημερινή μας σίτιση.
Ωστόσο, σαν ελληνική αποστολή είχαμε πάρα πολύ καλή χημεία και ο χρόνος περνούσε πάντοτε ευχάριστα. Παρόμοια σχέση αναπτύχθηκε και με τη βουλγαρική αποστολή, σε αντίθεση με την Τουρκική ομάδα όπου ήταν πιο απομονωμένοι."
Μάριος
"Η εμπειρία μου με την Dream Team είναι  πραγματικά αξέχαστη, τόσο επειδή αναπτύξαμε ισχυρούς δεσμούς και μοναδικές στιγμες με τους συμμετέχοντες, όσο και γιατί ο οργανισμός υποδοχής μας έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουμε την εμπειρία των Καναρίων νησιών στο έπακρο. Υπήρχε αρκετός ελεύθερος χρόνος αφού η οργάνωση του προγράμματος ήταν ελλιπής, ώστε να εξερευνήσουμε το νησί και να μείνουμε άναυδοι. Η διαμονή και διατροφή ήταν αρκετές προκειμένου να συμβιώνουμε αρμονικά ενώ ο Αύγουστος ήταν εξαιρετικά ευχάριστος και προς έκπληξη μας ήξερε ελληνικά."
Μαριλένα, αρχηγός ομάδας
"Οι δραστηριότητες οι οποίες παρακολουθήσαμε περιελάμβαναν κυρίως εκδρομές σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα αποτέλεσε μια ευκαιρία να αποκτήσω γνώσεις σχετικά με την κουλτούρα των συμμετεχόντων χωρών. Η αλληλεπίδραση με τις υπόλοιπες χώρες ήταν ευχάριστη και εποικοδομητική από την πρώτη μέρα, αλλά η σύνδεση και η διάδραση με την ελληνική αποστολή ήταν εξαιρετική. Η ευθυμία και η καλή διάθεση της ελληνικής αποστολής σε συνδυασμό με ορισμένους εξωστρεφείς συμμετέχοντες άλλων χωρών κ; το εξωτικό μέρος, έκαναν αυτό το Youth Exchange αξέχαστο."
Ηλίας

"Νιώθω πολύ τυχερός που κατάφερα να συμμετάσχω σε αυτό το μοναδικό και αξέχαστο youth exchange στην Fuerteventura. Για εμένα, το σημαντικότερο κομμάτι του προγράμματος ήταν οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργήθηκαν μέσω των δραστηριοτήτων όπως το μπάρμπεκιου στο Betancuria, ένα πολύ όμορφο και καταπράσινο μέρος, πράγμα που σπάνιζε στον νησί. Κατά την διάρκεια  του intercultural night, γευτήκαμε κάποια παραδοσιακά εδέσματα από την Βουλγαρία, την Φουέρτεβεντούρα αλλά και την Τουρκία. Ενώ εκ πρώτης όψεως οι κουζίνες φαινόντουσαν να διαφέρουν, εν τέλει συνειδητοποιήσαμε ότι έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Επίσης, μέσω της επίσκεψης που κάναμε στο τοπικό κέντρο πολιτισμού, ήρθαμε σε επικοινωνία με τους φορείς του νησιού και κουβεντιάσαμε για θέματα εκπαίδευσης όπως και επαγγελματικής αποκατάστασης, αναφερόμενοι στο αν οι πολίτες του νησιού είναι υπέρ του ολοένα και αυξανόμενο μαζικού τουρισμού."
Κωνσταντίνος
"Η διαμονή στο νησί ήταν υπέροχη και τα αεροπορικά έξοδα καλύφθηκαν άμεσα. Ωστόσο δεν έλειπαν και τα προβλήματα από την διαμονή εκεί. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που είχε δημοσιευτεί πριν την άφιξη μας στο νησί δε τηρήθηκε 100%. Ακόμη υπήρχαν και προβλήματα στο μέρος διαμονής. Το φαγητό κάποια βραδιά δε ήταν αρκετό για όλους , ενώ τα μπάνια και η κουζίνα δε ήταν καθαρά τακτικά . Ειδικότερα μια μέρα ανέλαβαν οι συμμετέχοντες το πλύσιμο των πιάτων κάτι το οποίο δεν είχε αναφερθεί πουθενά πριν τη συμμετοχή . 
Όσον αναφορά το project η ανάλυση του employability ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη . Ενώ τηρήθηκαν οι εξωτερικές μας δραστηριότητες , τα σεμινάρια και οι ενημερώσεις μας για το θέμα του erasmus+ έλειπαν . Παρόλα όμως τα προβλήματα το νησί ήταν πανέμορφο και ο διοργανωτής ένας εξαιρετικός άνθρωπος που από τη πρώτη στιγμή μας έκανε να αισθανθούμε οικεία και σαν το σπίτι μας. Υπήρχαν αστοχίες όμως δε κατάφεραν να χαλάσουν το όμορφο κλίμα που υπήρχε ανάμεσα στις χώρες και ανάμεσα στην ελληνική αποστολή. Σας ευχαριστώ πολύ που με δεχτήκατε σε αυτή τη μοναδική εμπειρία και παντού λέω ποσό όμορφα ήταν , έχοντας κάνει κάθε γνωστό μου να ζηλεύει ! 
Βάλια

"Φυσικά όλο το course  μου άφησε πολλές θετικές εντυπώσεις και με γέμισε με πολλές καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις. Βλέποντας την όλη εμπειρία από μια πιο αντικειμενική οπτική γωνία, έχω να πω πως δεν θα περνούσα τόσο ωραία όσο πέρασα αν με την ελληνική ομάδα δεν είχαμε έρθει τόσο κοντά και δεν ήμασταν τόσο αγαπημένοι και καλά μεταξύ μας. 
Η εμπειρία όλου του νησιού ήταν φοβερή και παρά  τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο campus το κλίμα και γενικά όλα αυτα που αποκομίσαμε από αυτό το course τα επισκιάζουν και με το παραπάνω, ήταν φανταστικά και αν μου δινόταν η ευκαιρία φυσικά και θα ξαναπήγαινα."
Βαγγέλης

Aν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!
Μαΐου 10, 2022 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad