Η DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "RIACT SOCIETY" ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


H oμάδα της DreamTeam συμμετείχε στo Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ "RIACT (Reflect Identify Act Care Transform) SOCIETY" που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία από τις  28 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2023.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η εκπαίδευση youth workers να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στην απάλειψη διακρίσεων και καταχρηστικών καταστάσεων απέναντι σε μειονότητες ενώ παράλληλα να μάθουν πως να προάγουν την αποδοχή και την διαφορετικότητα.

Η Μαρία, η Κατερίνα-Ραφαέλα και η Μαρία μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Αυτές οι 10 μέρες στην Ισπανία ήταν πανέμορφες. Η Obon ήταν η καλύτερη τοποθεσία που θα μπορούσε να είχε διαλεχτεί και το hostel ήταν πραγματικά υπέροχο. Το πρόγραμμα άρχισε την επόμενη μέρα δυναμικά. Καναμε δραστηριότητα που είχε μέσα θέατρο, παρακολουθήσαμε διάφορα workshops με θέμα τον ρατσισμό, τα φύλα και τις διακρίσεις. 
Υπήρξε επίσης κενός χρόνος για να ανακαλύψουμε το χωριό καλύτερα και να δούμε τα πιο σημαντικά του σημεία. Επιπρόσθετα, από τα αγαπημένα σημεία του ταξιδιού ήταν η πεζοπορία. Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η μέρα που φυτέψαμε δεντράκια αν και δεν νομίζω να επιβιώσουν. Όπως και να έχει όλα ήταν υπέροχα. Οι συμμετέχοντες ήταν αξιολάτρευτοι και χάρηκα πολύ που τους γνώρισα όλους έναν προς έναν. Τελευταιο σχόλιο αφορά το φαγητό που ήταν πραγματικά καταπληκτικό.(Ακόμα το σκέφτομαι και αναπολώ)"
Μαρία 
"Το πρόγραμμα, πραγματικά ήταν πολύ οργανωμένο από την αρχή. Οι διοργανωτές ήταν πολύ φιλόξενοι και ζεστοί μαζί μας...Και φυσικά το φαγητό υπέροχο!!!!... Ο χώρος πολύ καθαρός, άνετος, ήσυχος και οικείος.
Μου άρεσε που οι διοργανωτές μας έδειξαν τον τρόπο ζωής τους, αλλά και το γεγονός ότι έμαθα πράγματα που να πλέον τα χρησιμοποιώ και στην προσωπική μου ζωή. ‘Όπως πως να φροντίζεις περισσότερο το περιβάλλον.
Οι δραστηριότητες είχαν όλες μεγάλο ενδιαφέρον καθώς εκτός από θεωρητικό υπόβαθρο, είχε και πρακτικό. Μπορούσε ο καθένας να εκφράζει την γνώμη του και να αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας!
Οι δραστηριότητες μου έδωσαν την ευκαιρία να μάθω περισσότερα για το θέμα...
Μπόρεσα αποκτήσω ομαδικό πνεύμα με τις συνεργασία μου με τις ομάδες...
Έμαθα να ακούω περισσότερο και να συνεργάζομαι με διαφορετικά άτομα διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων. Να ακούσω διαφορετικές ιδέες και απόψεις...
Επίσης είχα την ευκαιρία να εξασκήσω τα αγγλικά μου και αναπτύξω τις επικοινωνιακές μου δεξιότητες...
Και το πιο σημαντικό να δοκιμάσω τα όρια μου...."
Κατερίνα-Ραφαέλα
"Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που θα πρότεινα σε οποιονδήποτε. Υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα σε όλους μας δεν ένιωσα ότι υπήρχαν υποομάδες. Γύρισα Αθήνα με διαφορετικό τρόπο σκέψης σε πολλά θέματα. 
Έμαθα πως να διαχειρίζομαι μερικές καταστάσεις και πως να ζω με τόσα διαφορετικά άτομα που δεν γνώριζα. Οι διοργανωτές ήταν πολύ βοηθητικοί και πρόθυμοι. Οι συζητήσεις περί αστρονομίας και οι γνώσεις που μας μετέδωσαν βλέποντας απολιθώματα πατημασιών δεινοσαύρων είναι εμπειρίες που δεν θα ξεχάσω ποτέ."
Μαρία

.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένη/ος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!

Απριλίου 18, 2023 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad