Η EΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ "Youth Work Competence Development"

Η ομάδα μας συμμετείχε στo  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ 'Youth Work Competence Development for Young Entrepreneurs' που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία 20-26 Νοεμβρίου 2023.

 
Kύριος στόχος του προγράμματος ήταν η αύξηση των ικανοτήτων (γνώσεις, δεξιότητες και στάση) για την εργασία των νέων στην επιχειρηματική μάθηση και την κοινωνική επιχείρηση. Στη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες έμαθαν να προσδιορίζουν τις ειδικές δεξιότητες που απαιτούνται για τους Youth Workers για να υποστηρίξουν τους νέους στο επιχειρηματικό τους ταξίδι ενώ παράλληλα μοιράστηκαν καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν σε τοπικό επίπεδο πάνω στο θέμα της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο Αλέξανδρος, η Ελένη και η Αναστασία συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπροσωπώντας τον φορέα μας και την χώρα μας. Μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Κατά τη διάρκεια του Erasmus training course με θέμα 'Youth Work Competence Development for Young Entrepreneurs' είχα την ευκαιρία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να αναπτύξω δεξιότητες που θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν ενδιαφέροντα σεμινάρια, εργαστήρια και ομαδικές εργασίες που ενθάρρυναν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Ανέπτυξα δεξιότητες επικοινωνίας, ηγετικής ικανότητας και διαχείρισης χρόνου.

Η αλληλεπίδραση με τις άλλες ομάδες ήταν εξαιρετικά εμπειρική. Η διαφορετικότητα των πολιτισμών και η ποικιλομορφία των ιδεών μας οδήγησαν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συνεργατικές προσεγγίσεις στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Η οργάνωση του προγράμματος ήταν άψογη, προσφέροντας ισορροπία ανάμεσα σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και κοινωνικές εκδηλώσεις που ενίσχυσαν το δίκτυο μας.
Οι trainers ήταν έμπειροι και παρείχαν χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη των επαγγελματικών μας δεξιοτήτων. Συνολικά, η εμπειρία στο Erasmus training course ήταν εμπνευσμένη και εκπαιδευτική, αφήνοντάς μας με ανανεωμένη ενέργεια και αυξημένη αυτοπεποίθηση για το μέλλον."
Αλέξανδρος 
"Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα “Youth Work Competence Development for Young Entrepreneurs” στην Ιταλία ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει. Γνώρισα άτομα από διαφορετικές χώρες, συμμετέχοντες από την Ισπανία, την Τουρκία, την Μάλτα, το Μαρόκο, με τους οποίους συνεργαστήκαμε και περάσαμε φανταστικές στιγμές μαζί.
Έμαθα τόσο πολλά πράγματα, όπως να το να δημιουργώ κάτι καινούργιο σε πολύ λίγο χρόνο, να λειτουργώ ως μέλος μιας ομάδας, να ακούω και να μαθαίνω από τις ιδέες των άλλων. Μερικά διαδικτυακά εργαλεία που σημείωσα και θα εφαρμόσω στην δουλειά μου είναι το menti.com, Kahoot, Padlet. Μία από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες ήταν η δημιουργία ενός tool, το οποίο ονομάσαμε με την ομάδα μου Inverso Market, με στόχο οι συμμετέχοντες να μας πουλήσουν όσο πιο καλά μπορούν τις αδυναμίες τους μετατρέποντας τα αδύναμα σημεία τους σε δυνάμεις και σε κάτι θετικό. 
Η αλληλεπίδραση μεταξύ μας ως ελληνική ομάδα ήταν φανταστική, ταιριάξαμε απόλυτα και συμπληρώναμε ο ένας τον άλλον. Επίσης άψογη ήταν η συνεργασία και η επικοινωνία μας με όλες τις άλλες ομάδες από τις άλλες χώρες. 
Οι trainers μας ήταν πολύ προσιτοί, ανοιχτοί στο να αλληλεπιδράσουν μαζί μας και δημιούργησαν ένα πολύ ωραίο κλίμα για συζητήσεις και αναστοχασμό. Δεν θα άλλαζα τίποτα από την εμπειρία μου! Σας ευχαριστώ για όλα!"
Ελένη

"Eίχα την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα χωριό βόρεια της Ναπολης για 7 μέρες μέσω της DreamTeam. Το διάστημα αυτό, είχαμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε βιωματικές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, συνεργασίας, δημιουργικότητας. Μας δόθηκε η πολύτιμη ευκαιρία να επισκεφθούμε δυο επιχειρήσεις που απευθύνονταν σε νεους, η μια εκ των οποίων στελεχώνονταν από άτομα με δυσκολίες. Κάτι επίσης που μου άρεσε πολύ ήταν η αλληλεπίδραση και η συμμετοχή σε δραστηριότητες με τα άτομα από αλλες χωρες καθώς και η άριστη συνεργασία και η ενσωμάτωση και των trainers στα workshops. Τέλος, δεν θα μπορουσα να παραβλέψω να επισημάνω την πολυ φιλόξενη υποδοχή των ιταλών εθελοντών, το πολύ νόστιμο φαγητο και τέλος τις πολύ εγκαταστάσεις και παροχές του hostel, ilpaguro!"
Αναστασία

.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμέν@ στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!

Δεκεμβρίου 04, 2023 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad