Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "A Taste of CulturEU!" ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η ομάδα μας συμμετείχε στην Ανταλλαγή Νέων Erasmus+ "A Taste of CulturEU!" που πραγματοποιήθηκε 9-18 Μαϊου 2024 στο Golden Sands της Βουλγαρίας.
H Nατάσα, η Δανάη, η Ζωή, ο Χριστόδουλος, ο Δημήτρης, ο Κώστας, ο Γιάννης και ο Αντρέας ήταν τα άτομα που συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον φορέα και τη χώρα μας.
Μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Το πρόγραμμα «A Taste of CulturEU» ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Γιατί εκτός από το να μάθουμε για την κουλτούρα άλλων χωρών, καταφέραμε να κάνουμε φιλίες που θα μείνουν για πάντα όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν. Όσον αφορά το ίδιο το πρόγραμμα, ήταν το πιο οργανωμένο και το πιο προσεγμένο που έχω πάει και με συνδυασμό την παρέα θα είναι μια εμπειρία ζωής!"
Γιάννης
"Το πρόγραμμα A taste of culturEU ήταν μiα μοναδική εμπειρία για εμένα. Μέσα από τις δραστηριότητες που κάναμε κατάφερα να ανακαλύψω πολλά όχι μόνο για τις διαφορετικές κουλτούρες των παρευρισκόμενων χωρών αλλά να μάθω και πολλά για την προέλευση διάφορων φαγητών και γεύσεων. Η διαμονή μας στην Βάρνα της Βουλγαρίας ήταν εξεταστική και άνετη καθώς είχαμε την τύχη να μένουμε σε ξενοδοχείο της περιοχής, πράγμα που μας επέτρεπε να περνάμε πολύ χρόνο διασκεδάζοντας με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Τέλος δεν μπορώ να πω πολλά για το greek team γιατί ήμασταν όλοι ένας και ένας και δέσαμε κατευθείαν σαν παρέα οδηγώντας έτσι και τα παιδιά από τις άλλες χώρες να αποκτήσουν λίγη από την τρέλα μας."
Ζωή
"Ήταν η πρώτη φορά μου σε ένα εράσμους project και χαίρομαι πολύ που πήρα αυτήν την πρωτοβουλία διότι κατάφερα να μάθω πως να βελτιώσω τις επικοινωνιακές δεξιότητες και να εξασκήσω την αγγλική γλώσσα.
Το πρόγραμμα του project, ήταν ευέλικτο, στηριζόταν στον διάλογο μεταξύ όλων μας, πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια και φυσικά τα culture nights ως κλείσιμο της ημέρας που ξεχώρισαν ιδιαίτερα. Απόλαυσα κάθε στιγμή, απέκτησα καινούριες γνώσεις και δημιούργησα νέες γνωριμίες που με βοήθησαν να εξελίξω την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μου. Ευχαριστώ για αυτήν την μοναδική ευκαιρία και εύχομαι όλοι να εκμεταλλευτούν μια τέτοια πρόταση σαν την δίκη μου."
Νατάσα
"Αυτή η δράση αποτέλεσε την πρώτη μου εμπειρία Erasmus+. Ήταν πραγματικά πανέμορφη. Πολύ προσεγμένη διοργάνωση, η οποία με εξέπληξε θετικά. Το ενδιαφέρον μου διατηρήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης και πραγματικά ένιωσα ότι αξιοποίησα την κάθε ημέρα που βρισκόμουν εκεί,  αλλά παράλληλα απόλαυσα όλη τη διαδικασία. Αποκόμισα πολλά από αυτή την εμπειρία. Έμαθα να συνδέομαι πιο εύκολα με τους ανθρώπους και να συνάπτω σχέσεις, να βρίσκω πιο εύκολα τα κοινά σημεία μεταξύ εμένα και των άλλων, παρότι είμαστε τόσο διαφορετικοί όλοι, αλλά και να προσφέρω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα περιβάλλον ομάδας."
Χριστόδουλος 
"Έχω συμμετάσχει σε αρκετά erasmus για να μπορώ να πω με σιγουριά πόσο ξεχωριστό ήταν αυτό. Η οργάνωση ήταν καταπληκτική και το θέμα μοναδικό. Μετά από αυτή την εμπειρία γύρισα με άλλη ψυχολογία λόγω του χρόνου που πέρασα εκεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη dream team που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι μέρος της." 
Δανάη
"Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε erasmus+ project και για να είμαι ειλικρινής στην αρχή ήμουν λίγο σκεπτικός. Μέχρι που πέρασαν οι πρώτες δύο μέρες γνωριστήκαμε όλα τα παιδιά, μπήκαμε στο κλίμα και από κει και έπειτα για μένα τουλάχιστον ξεκίνησε μια μοναδική εμπειρία που σίγουρα θέλω να ξαναζήσω στο μέλλον. Αρχικά, ξεκινώντας με τις δραστηριότητες έχω να πω πως ήταν πολύ σωστά στοχευμένες γύρω από την θεματική του project και μας κρατούσαν το ενδιαφέρον καθ όλη την διάρκεια αυτού. Ήταν επιδραστικές και μας βοήθησαν να γνωρίσουμε η μια χώρα την κουλτούρα της άλλης και να μας φέρουν πιο κοντά. Σαν δεξιότητα μπορώ να πω με σιγουριά ότι μπορώ να κοινωνiκοποιηθώ με άλλους νέους και να ανταλλάξω απόψεις μαζί τους με πολύ μεγαλύτερη ευκολία καθώς και να εξασκηθώ και να βελτιώσω το επίπεδο αγγλικών μου. Η οργάνωση ήταν άψογη, ολόκληρη η διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά, η διαμονή πολύ ευχάριστη καθώς είχαμε πολλές ανέσεις και οι trainers επαγγελματίες αλλά και συμπαθητικoί εξίσου. 
Σαν συνολική εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη και μπορώ να πω με σιγουριά πως στο μέλλον θα κάνω πολλές ακόμα αιτήσεις οι οποίες θα ελπίσω να γίνουν κι αυτές αξέχαστες συμμετοχές σαν και αυτή της Βουλγαρίας'. 
Κώστας

.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμέν@ στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!




Μαΐου 30, 2024 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad