Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ “Healthy Interaction", Guymri, ΑΡΜΕΝΙΑ

        in collaboration with the Associations "Armavir Development Centre" & "Project Spirit".

"Healthy Interaction" was a Youth Exchange that took place from 16 to 28 August 2018 in Guymi, Armenia.  

This youth exchange aimed to spread the culture of healthy lifestyle to young people in EU member and neighboring countries, including partner countries, by equipping the young generation with the proper knowledge and competences about health-related behaviors and enable them to act as future changemakers of their communities through non-formal learning approaches about their behavioral patterns affecting health.

Panos, Eftychia, Katerina, Konstantinos and Melina were the Greek DreamTeam that took part in this exchange and represented our organization and our country and share their experience:

"Το πρόγραμμα"Healthy Interaction" που πραγματοποιήθηκε στην Αρμενία ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα.Γνώρισα καλύτερα την κουλτούρα της Αρμενίας μέσω της αλληλεπίδρασης που είχα με τους ντόπιους αλλά και την κουλτούρα  των άλλων χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.Οι δραστηριότητες μας προωθούσαν κυρίως την σωματική άσκηση αλλά και  το team-building.Μπορεί να μην εστιάσαμε τόσο στο θέμα του Υγιεινού τρόπου ζωής αλλά δημιουργήσαμε  φιλίες που ελπίζω να κρατήσουν, και επισκεφτήκαμε πολύ όμορφα μέρη,όπως την πρωτεύουσα το Γερεβάν.Ήταν μια εμπειρία που σίγουρα θέλω να την επαναλάβω στο μέλλον και ευχαριστώ την Dream team για την ευκαιρία που μας έδωσε".
Κατερίνα


"Αρχικά ήταν μια πολύ ωραία και ξεχωριστή εμπειρία σε μια χώρα ιδιαίτερη. Προσωπικά δεν αποκόμισα πολλά πράγματα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα μιας και δεν ήταν τόσο οργανωμένοι. Ωστόσο γνώρισα νέους ανθρώπους και κουλτούρες, πράγμα που είναι το πιο σημαντικό για μένα. Είχα ένα θέμα πολλές μέρες με το στομάχι μου και νομίζω ήταν το νερό ή το φαγητό που ήταν μέτριο, όπως και οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου γενικότερα. Δεν θα σταθώ εκεί, διότι σημασία έχει ότι πέρασα καλά! Οι δραστηριότητες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες καθώς και τα παιχνίδια. Επιπροσθέτως, το hiking μου άρεσε πολύ και η μονοήμερη εκδρομή στο Γιερεβάν".
Κωνσταντίνος



"Ήταν πολύ ωραία εμπειρία να επισκεφτώ την Αρμενία. Το πρόγραμμα ωστόσο δεν με ενθουσίασε. Κατά την γνώμη μου δεν έμαθα κάτι καινούριο σε σχέση με το υγιεινό lifestyle και οι facilitators ήταν πολύ άπειροι. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που κάναμε ήταν να μάθουμε λίγες λέξεις στην νοηματική, να τραγουδήσουμε στην νοηματική και χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς της Αρμενίας με τους ντόπιους."
Mελίνα


"Ήταν μια όμορφη εμπειρία! Από αυτό το πρόγραμμα έμαθα για τις διατροφικές συνήθειες κάθε μια απ;o τις χώρες του προγράμματος, δοκίμασα τοπικά φαγητά και κάθε παραδοσιακό φαγητό από κάθε χώρα, είδα την παρασκευή του lavash που με ενδιαφέρει για τη σχολή μου και μάθαμε και για τα προβλήματα κάθε χώρας σχετικά με τη διατροφή τους πχ. παθητικό κάπνισμα για Αρμενία και ναρκωτικά για Εσθονία. Μου άρεσε που πήγαμε πεζοπορία, Ερεβάν και χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς ένα βράδυ σε μια εκδήλωση."
Ευτυχία

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!



Σεπτεμβρίου 02, 2018 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad