Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ THN ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ “YOUth Art for Inclusion", Larnaca, CYPRUS

No photo description available.
H Aνταλλαγή Νέων "YOUth Art for Inclusion" πραγματοποιήθηκε από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου, 2019 στην Κύπρο, συμμετείχαν 26 νέοι από 5 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία και Λετονία και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με το street art, που αποτελεί μέθοδο μη τυπικής εκπαίδευσης και περιλαμβάνει διάφορες συλλογικές καλλιτεχνικές δράσεις όπως το graffiti, pavement, street painting, τοιχογραφίες κλπ. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τοπικές κοινότητες προκειμένου να διευκολύνει την διαδικασία ένταξης κυρίως ατόμων που προέρχονται από διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα. 

H Αθηνά, ο Χρήστος, η Λίλα, η Χρύσα και η Χαρά αποτέλεσαν την ελληνική DreamTeam που εκπροσώπησε τη χώρα και την ομάδα μας και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"5 τυπάκια από την Ελλάδα… κάπως έτσι ξεκίνησε η φράση που γράψαμε στο art graffiti που δημιουργήσαμε όλοι μαζί! Ήταν μια τέλεια, μοναδική εμπειρία! Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και ναι, θεωρώ πως έκανα φίλους που ελπίζω να δω ξανά σύντομα! 
Έζησα μοναδικές καταστάσεις κατά την διάρκεια του προγράμματος που είμαι σίγουρη ότι θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μου!
Θεωρώ πως το πρόγραμμα ήταν αρκετά δημιουργικό! Υπήρχαν μέρες που ήταν γεμάτες δραστηριότητες κάτι που μου άρεσε παρά πολύ! Μάθαινα συνεχώς καινούργια πράγματα σε διάφορους τομείς, κάτι που το έκανε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον!
Γενικότερα , θεωρώ πως η Λάρνακα έγινε ένα από τα αγαπημένα ταξίδια που έχω κάνει! Αν
μου δινόταν η ευκαιρία θα το ξαναέκανα, χωρίς να αλλάξω απολύτως τίποτα!
"
Αθηνά Νάνου

Image may contain: one or more people, people sitting and table
"Tο πρόγραμμα ήταν πολύ ενδιαφέρον, με πολύ ωραίο θέμα και η αλήθεια είναι ότι στην Κύπρο πέρασα καταπληκτικά. Γνώρισα κόσμο,βελτίωσα τα αγγλικά μου, έμαθα για το graffiti art, την αλληλεγγύη και την κοινωνική ένταξη μέσα από την τέχνη. 
Δυστυχώς, η οργάνωση δεν ήταν καθόλου καλή, αφού καμιά μέρα δεν τηρήθηκε το πρόγραμμα και συνεχώς ήμασταν εκτός ωραρίου σε όλα τα activities. Το φαγητό πέρα από κάποια μπερδέματα στην αρχή, λόγω οργάνωσης κι αυτά, ήταν πολύ καλό, το ίδιο και η ποσότητα. 
Γενικά, θα συμμετείχα ξανά. Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία αυτή."
Χρήστος Νικολόπουλος

"Η ανταλλαγή ήταν πολύ ωραία κ πολύ δημιουργική. Περάσαμε πολύ ωραία, και εγώ μονή μου φυσικά αλλά και σαν ομάδα η ελληνική αποστολή.
Σε γενικές γραμμές και με μερικές υπερωρίες και σκληρή δουλειά τα προλάβαμε όλα μέχρι και το τέλος του προγράμματος!"
Λίλα Παπαγιάννη

"Το πρόγραμμα ήταν πολύ όμορφο και ενδιαφέρον. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν φιλικοί και οι διοργανωτές αρκετά καλοί.
Οι δραστηριότητες που κάναμε στην διάρκεια της ημέρας ήταν ωραίες με κάποιες να έχουν πλάκα και να μας φέρνουν πιο κοντά μεταξύ μας. Ωστόσο πιστεύω ότι δεν υπήρχε τέλεια οργάνωση αφού κάποιες φορές χάναμε τη μισή ώρα από το μεσημεριανό διάλειμμα ή τελειώναμε πιο αργά από το πρόγραμμα. Ανάμεσα στις δραστηριότητες υπήρχαν κενά και κάποιες δραστηριότητες έπαιρναν περισσότερο χρόνο.Και αυτό φαίνεται επίσης που ενώ είχαμε δύο γεμάτες μέρες για να βάψουμε το γήπεδο τελικά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το σχέδιο στο τοίχο. Ένα θετικό ήταν που την τελευταία μέρα το πρωί μας έδωσαν κενές ώρες ώστε να ξεκουραστούμε και την υπόλοιπη μέρα κάναμε χαλαρές δραστηριότητες και λίγο συγκινητικές."
Χρύσα Παρασκευά



"Το πρόγραμμα Youth Art for Inclusion ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό Youth Exchange, το οποίοι ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 
Γενικά το πρόγραμμα απαιτούσε πολύ χειρωνακτική δουλειά, και υπήρξαν αρκετά παράπονα ότι το φόρτο της εργασίας ήταν περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε διότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο γκράφιτι στο γήπεδο beach soccer της Λάρνακας με ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για το θέμα της κοινωνικής ένταξης. Σε γενικές γραμμές οι μέρες κύλησαν όμορφα και ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους μας!"
Χαρά , team leader

Aν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Απριλίου 11, 2019 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad