Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "Hackers of Life", LORCA, SPAIN

No photo description available.

Η ανταλλαγή νέων "Ηackers Of Lige" πραγματοποιήθηκε από 20-26 Αυγούστου 2019 στη Λόρκα της Ισπανίας και συμμετείχαν 30 νέοι από 5 χώρες.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τους κινδύνους του Internet και πως μπορούν να τους αποφύγουν. Επιπλέον, έγιναν workshops πάνω στο θέμα του Cybersecurity, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν οπτικοακουστικό υλικού και εντρύφησαν στη χρήση των digital μέσων και των social media, όλα με τη βοήθεια των εργαλείων της μη τυπικής εκπαίδευσης. 

H Σάντρα, ο Κωνσταντίνος, ο Τίτος, η Αλεξάνδρα, η Μαρία-Ελένη και ο Άγγελος αποτέλεσαν την ελληνική DreamTeam που εκπροσώπησε τη χώρα και την ομάδα μας και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Η ανταλλαγή νέων στη Λόρκα πραγματικά με εξέπληξε διότι δεν περίμενα ότι ένας οργανισμός που διοργανώνει για πρώτη φορά πρόγραμμα θα τα πάει τόσο καλά! 
Να πω την αλήθεια οι δραστηριότητες που αφορούσαν το cybersecurity ήταν λίγες κ επιφανειακές, με εξαίρεση ένα απόγευμα που μας έφεραν έναν χάκερ κ ήταν πολύ ενδιαφέρον. Υπήρχαν βέβαια δραστηριότητες που αφορούσαν video editing κ πολλά παιδιά απέκτησαν νέες γνώσεις πάνω σε αυτό. 
Η αλληλεπίδραση με τα άλλα γκρουπς ήταν φανταστική κ όλοι κάναμε νέες φιλίες κ είναι σπουδαίο να βλέπεις παιδιά 17-18 χρονών τόσο ορεξάτα για δουλειά κ συνεργασία. Η διαμονή κ η διατροφή ήταν άψογες, οι 2 διοργανωτές ευγενέστατοι κ πρόθυμοι να ακούσουν κ να βοηθήσουν όλους κ όλες κ σου δημιουργούσαν ένα αίσθημα ασφάλειας που είναι πολύ σημαντικό."
Σάντρα, team leader
"Το ταξίδι μου στην Λόρκα έμελλε να αποτελέσει την αφορμή της δημιουργίας μερικών πολύ καλών φιλιών καθώς επίσης και ωραίων αναμνήσεων. 
Για 7 μέρες τα 30 άτομα που ήμασταν από 5 διαφορετικές χώρες, αλληλεπιδρούσαμε με διαπολιτισμικές δραστηριότητες καθώς και θέματα που αφορούσαν το cybersecurity. Όλα τα activities είχαν ήπιο χαρακτήρα που δεν είχαν σκοπό να κουράσουν αλλά να διασκεδάσουν, να ενώσουν άτομα και να μάθουν. 
Αγαπημένες στιγμές ήταν πρώτον όταν την πρώτη μέρα στην μεσημεριανή δραστηριότητα χρειάστηκε να συνεργαστούμε και τα 30 άτομα για να ολοκληρώσουμε ένα task το οποίο έσπασε τον πάγο μεταξύ μας. Δεύτερον η ημέρα που οι διοργανωτές μας έφεραν δυο hackers για να μας κάνουν ένα demonstration σε υπολογιστές δείχνοντάς μας πως δεν είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Με το ελληνικό group δεθήκαμε πολύ, κρατήσαμε επαφή και με μερικούς έχουμε ειδωθεί και μετά το project. Νιώθω πως η ευκαιρία που μου δόθηκε είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή μου!"
Κωνσταντίνος
"Για εμένα αυτή η ανταλλαγή νέων ήταν αρκετά ξεχωριστή. 
Αρχικά πρώτη φορά δέθηκα τόσο πολύ με τα παιδιά από την ελληνική αποστολή παρόλο που έχω πάρει μέρος σε κάμποσα προγράμματα. Ακόμη μάθαμε ενδιαφέροντα πραγματάκια, όπως τι είναι το Dark web και πόσο εύκολο είναι στη πραγματικότητα να σε χακάρει κάποιος/α αν πραγματικά το θέλει. 
Από τις δραστηριότητες που κάναμε πιο πολύ μου άρεσε το μίνι βίντεο που φτιάξαμε με θέμα το cyberbullying καθώς και οι συνεντεύξεις με τους κατοίκους της Λόρκα για τις γνώσεις τους πάνω στο cybersecurity, phishing, fake news κτλ. Ακόμη, αν και υπήρχαν άτομα από διαφορετικές ηλικίες στο πρόγραμμα (από 16 μέχρι 51), είχαμε μια ωραία δυναμική και θεωρώ ότι όλοι πέρασαν καλά και έμαθαν ενδιαφέροντα πράγματα. 
Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα, θα θυμάμαι τις μέρες μου στη Λόρκα για πολύ καιρό και μακάρι και τα επόμενα προγράμματα που θα συμμετέχω να είναι τόσο όμορφα και ενδιαφέροντα."
Τίτος
"Ήταν το πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγής για εμένα και σίγουρα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Ξεκινώντας από τα άτομα καθώς αυτά καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία, έχω να πω πως ήταν καταπληκτικά. Με την ελληνική ομάδα δέσαμε απίστευτα και ειλικρινά νιώθω πως απέκτησα καινούργιους φίλους! Οι διοργανωτές ήταν δυο εξαιρετικά παιδιά με μεράκι και όρεξη , πράγμα που φαινόταν κάθε μέρα. 
Τα ομαδικά παιχνίδια μας έκαναν να γνωρίσουμε τις άλλες ομάδες καλύτερα και να έρθουμε πιο κοντά δημιουργώντας ένα φιλικό και άνετο κλίμα . Όσον αφορά το πρόγραμμα, μου άρεσε πολύ που έμαθα να κάνω edit διάφορα video και ευελπιστώ πλέον να ξεκινήσω και εγώ να δημιουργώ τα δικά μου. Η συνάντηση με τους δύο επαγγελματίες Hackers ήταν το λιγότερο αφυπνιστική αφού μας υπενθύμισε πως στην πραγματικότητα δεν είμαστε ασφαλής όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και πως οφείλουμε να έχουμε ένα καλό antivirus και να προσέχουμε με τους κωδικούς μας. Κλείνοντας , το κέντρο νεότητας που μείναμε ήταν καταπληκτικό στη διακόσμηση και στα χρώματα , οι χώροι ήταν μεγάλοι και διακοσμημένοι όμορφα."
Αλεξάνδρα
"My experience from the Erasmus+ project "Hackers of life" is distinctive and worth memorising and sharing with everyone. Concerning the subject of the project, we learned about cybersecurity, antivirus, sexting and topics concerning the internet and its unsafety.  The whole group of the participants were students full of energy, kind, apart from some small exceptions, and the teams cooperated quite well. The facilities were good enough to host 30 participants, clean and fully-equipped. The hospitality was cozy and cordial, the cookers very friendly and the meals they were preparing daily for us were very tasty. The coordinator Pedro and his assistant Max, were very friendly, polite and energetic, open to new ideas and suggestions, always willing to help and solve any matter that occured. I met many interesting people at this project and I hope one day we will get the chance to meet again in another project.Very grateful that I had the chance to participate in this project."
Μαρία-Ελένη

Aν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!
Σεπτεμβρίου 04, 2019 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad