Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Soft Skills for Hard Youth Workers", ΑΛΙΚΑΝΤΕ, ΙΣΠΑΝΙΑ

No photo description available.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Soft Skills for Hard Youth Workers" πραγματοποιήθηκε 2-8 Δεκεμβρίου 2019 στην Ισπανία. 
Σκοπός του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη των soft skills σε άτομα που εργάζονται με τη νεολαία και να τους προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να βιώσουν νέες μεθόδους, εργαλεία και τεχνικές που δημιουργήθηκαν για την ενθάρρυνση αυτών των δεξιοτήτων.

Η Δέσποινα και ο Γιώργος ήταν οι δύο συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που εκπροσώπησαν την DreamTeam και τη χώρα μας και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε ενδιαφέρον αν και ήταν ιδιαίτερα εντατικό. Θα προτιμούσα να είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο ενδιάμεσα, χρόνος που να αρκεί για να ξεκουραστούμε.
Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι η αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους, από διαφορετικά κράτη και κουλτούρες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είχαμε μια εξαιρετική ομάδα, και περάσαμε μια καταπληκτική και δημιουργική εβδομάδα μαζί. Όσον αφορά το πρόγραμμα το ίδιο, η αλήθεια είναι ότι έμαθα λίγα πράγματα ως προς τα soft skills, όμως απέκτησα σίγουρα περισσότερη υπομονή και ικανότητες συνεργασίας και ομαδικής εργασίας.  
Συνοψίζοντας, ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία που με δίδαξε αρκετά πράγματα και με έφερε κοντά με ανθρώπους που δεν θα είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω απλά και μόνο ταξιδεύοντας. Οι ιδέες, απόψεις και ιστορίες που μοιραστήκαμε, οι αναμνήσεις που δημιουργήσαμε, είναι κατά τη γνώμη μου το σπουδαιότερο μέρος του προγράμματος."
Δέσποινα
"Στη διάρκεια της μιας εβδομάδας που διήρκησε το πρόγραμμα, μας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούμε και να εμπεδώσουμε οκτώ βασικά soft skills. Η διαδικασία της μάθησης έγινε με τη διαδικασία της ενεργού συμμετοχής σε δραστηριότητες, διαδικασία που οδήγησε όχι μόνο στη μάθηση αλλά και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.
Όπως κάθε συμμετοχή σε πρόγραμμα ανταλλαγής, έτσι και αυτή αποτελεί μια από τις εμπειρίες ζωής που ο καθένας θα πρέπει να βιώσει στη ζωή του!"
Γιώργος
Image may contain: 19 people, including Svetlana Valcheva, people smiling, mountain, sky, outdoor and nature

Aν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!
Δεκεμβρίου 23, 2019 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad