Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤO ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ "Social Entrepreneurship is the future" - ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

"Η εμπειρία στο πρόγραμμα erasmus+ στην Τιμισοάρα ήταν φανταστική!
Μέσα σε μια βδομάδα γνώρισα άτομα με τα οποία δέθηκα αρκετά και γνώρισα περισσότερα για την κουλτούρα τους. Οι διοργανωτές ήταν μαζί μας σε κάθε στιγμή και βοήθησαν στο να μην μας λείψει τίποτα και να είναι δίπλα μας. Επίσης μάθαμε αρκετά πράγματα για το πώς να φτιάχνεις επιχειρηματικό πλάνο και παράλληλα να συνεισφέρεις στην κοινωνία. Οι τεχνικές και οι γνώσεις ήταν αρκετά χρήσιμες, ιδιαίτερα για το μέλλον. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι συνεργαστήκαμε με παιδιά άλλων χωρών, φτιάξαμε μια ομάδα και δουλέψαμε μαζί ώστε να φτιάξουμε μια επιχείρηση!"
Xριστίνα
"Το πρόγραμμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη Τιμισοάρα μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα. Στην αρχή μιλήσαμε για γενικούς κανόνες συμπεριφοράς σε μεγάλες ομάδες και ύστερα από ψηφοφορία επιλέξαμε ποιές ιδέες θέλουμε να γίνουν project και να τα υποστηρίξουμε.
Προσωπικά επέλεξα το Foodbasket, μια ιδέα που αξιοποιεί το περισσευούμενο φαγητό για να λύσει το πρόβλημα της ασιτίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η ομάδα αποτελούνταν από 5 άτομα και όλοι άκουγαν με προσοχή ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα η ιδέα να μεταμορφωθεί σε ένα εξαιρετικά δομημένο project. Μάθαμε για το business canvas, τις τεχνικές μάρκετινγκ και πειθούς, καθώς και να φτιάχνουμε τον προύπολογισμό μιας εταιρείας. Ο διαγωνισμός pitching στο τέλος ήταν εξαιρετικός, καθώς έκανα το καλύτερο pitching που είχα κάνει ποτέ και ήμουν στους τρεις πρώτους στην τελική κατάταξη. Γνώρισα επίσης εξαιρετικούς ανθρώπους που με βοήθησαν να πάω ένα βήμα παραπέρα το σεβασμό μου για το διαφορετικό."
Δήμητρα
"Στο πρόγραμμα στην Ρουμανία έμαθα πολλά πράγματα για την επιχειρηματικότητα. Ο διοργανωτής ήταν καλός γνώστης του αντικειμένου και μας έμαθε πολλά. Επίσης δουλέψαμε ομαδικά, διαμορφώνοντας 
επιχειρησιακά σχέδια."
Δημήτρης
Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!

 
Ιουνίου 28, 2022 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad