Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ "Taking Action Against Sexist Hate Speech" ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

H oμάδα της DreamTeam συμμετείχε στo Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ "Taking action against hate speech" που πραγματοποιήθηκε στo Βοjnice της Σλοβακίας από 13 έως 21 Αυγούστου 2022.

Η ελληνική αποστολή μας μεταφέρει την εμπειρία της:

"To πρόγραμμα στην Σλοβακία με θεματική Taking action against sexist hate speech, μπορώ να πω πως ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η θεματική ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και έμαθα πολλά τόσο για τα φεμινιστικά κινήματα όσο και για όλα τα κινήματα σχετικά με την ταυτότητα φύλου. Οι trainers ήταν αρκετά έμπειροι και η τοποθεσία εξαιρετική. Μέσα από δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, δραστηριότητες αναστοχασμού και παιχνίδια προσεγγίσαμε το θέμα και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τη ρητορική μίσους. Επίσης, η τοποθεσία στο βουνό, δίπλα στη φύση ήταν μαγική και όλη η ομάδα δέθηκε γρήγορα. Ήταν μια όμορφη εμπειρία που σίγουρα θα ξανά έκανα."

Βίκυ

"Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Οι εκπαιδευτές ήταν καλά ενημερωμένοι στο αντικείμενο το οποίο παρουσίαζαν, ενθαρρυντικοί σε ερωτήσεις και προσπαθούσαν να λύσουν με ενδιαφέρον τα ζητήματα που ανέκυπταν. Το σεμινάριο παρόλο που είχε αρκετές δράσεις τύπου διάλεξης δεν έγινε ποτέ βαρετό καθώς παρεμβάλλονταν δραστηριότητες που απαιτούσαν την ενεργό μας συμμετοχή. Ο χώρος που γινόταν το σεμινάριο ήταν καλά επιλεγμένος μέσα στο δάσος, αλλά κοντά σε μια ενδιαφέρουσα πόλη της Σλοβακίας. Το φαγητό και η διαμονή πολύ καλά. Τέλος, η επιλογή των συμμετεχόντων στην πρόγραμμα έγινε με αρκετή προσοχή, κάτι που εξασφάλισε την πετυχημένη ολοκλήρωσή του."
Δημήτρης
"Στο training αυτό έμαθα πράγματα που νομίζω ο καθένας μας θα έπρεπε να γνωρίζει, αλλά από τους περισσότερους μας διαφεύγουν: βαθιά γνώση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλων των τρόπων προστασίας τους, από το νομικό πλαίσιο μέχρι τις εναλλακτικές λύσεις - που πολλές φορές είναι και πιο αποτελεσματικές, και της ιστορίας πίσω από τα κινήματα για την διεκδίκηση τους. Ήρθα, επίσης, σε επαφή με ανθρώπους που με ενέπνευσαν με τις ιστορίες τους και την προσωπικότητα τους, και έτσι συνέχισα να μαθαίνω ακόμα και στα διαλείμματα και στις ελεύθερες ώρες  μας. Και τώρα που το πρόγραμμα  τελείωσε ξέρω ότι οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι φιλίες θα με ακολουθούν για πάντα..."
Έλλη

"Ήταν το πρώτο Erasmus+ training course που συμμετείχα και σίγουρα θα το θυμάμαι! Χωρίς αμφιβολία στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών μου. Και λόγω της θεματικής, του περιεχομένου και της διαχείρισης του υλικού, αλλά κυρίως λόγω των ανθρώπων που γνώρισα και συναναστράφηκα για μια βδομάδα! Οι εκπαιδευτές δημιούργησαν ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για όλους μας και με έκαναν κι εμένα να νιώθω άνετα να υπάρχω ως ο εαυτός μου μέσα σε αυτό. Από την άλλη, με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες αισθάνθηκα πως γίναμε ομάδα ήδη από την πρώτη μέρα. Το κλίμα ήταν καθημερινά ευχάριστο, η συνεργασία μεταξύ όλων μας κύλησε ομαλά και πιστεύω πως όλοι πήραμε και μάθαμε κάτι ο ένας από τον άλλον. Επιπλέον, ως προς την θεματική (Taking action against sexist hate speech), τώρα νομίζω πως είμαι καταρχάς πιο καλά ενημερωμένη, ειδικά ως προς το κομμάτι των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και περισσότερο κινητοποιημένη να δράσω και να οργανώσω κάτι η ίδια για την ευαισθητοποίηση κι άλλων ανθρώπων! Συγκεκριμένα, οι βιωματικές ασκήσεις που κάναμε με βοήθησαν να δω με νέα οπτική το θέμα και είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία και στη δική μου δουλειά, τα οποία και σκοπεύω να αξιοποιήσω!"
Κατερίνα

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


 
Αυγούστου 30, 2022 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad