Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ ERASMUS+ "Climate xchange" ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


H oμάδα της DreamTeam συμμετείχε στην Ανταλλαγή Νέων Erasmus+ "Climate xchange" που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Aguilas της Ισπανία από τις 20 έως 27 Αυγούστου 2022 και διοργανώθηκε από τον εταίρο μας Dreams of Tomorrow.

Η ελληνική αποστολή μας μεταφέρει την εμπειρία της:

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Pedro και τον Μax για την μοναδική εμπειρία μάθησης και παιχνιδιού που μας πρόσφεραν! Έμαθα αρκετά για την συνεργασία μέσα από την ομάδα καθώς και για το πώς να φροντίζουμε τον πλανήτη μας και να ενημερώσουμε τον κόσμο για όσα συμβαίνουν! Ανυπομονώ για τον κόσμο να δει τα αποτελέσματα μας!"
Μυρτώ, αρχηγός ομάδας
"Η ανταλλαγή νέων "Climate Xchange" ήταν για μένα μια πολύ ενδιαφέρουσα, αξέχαστη εμπειρία. Ήρθα σε επαφή με ενθουσιώδεις, δημιουργικούς ανθρώπους με ιδιαίτερο τρόπο σκέψης και πάθος να δουν στον κόσμο την αλλαγή που επιθυμούν, οι οποίοι ενέπνευσαν τα επόμενά μου βήματα. Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και βιωματικών εμπειριών αλλά και από δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, προσεγγίσαμε συλλογικά και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας γύρω από το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που αποτελεί μια πρόκληση των καιρών μας. Εστιάσαμε στις αιτίες και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο διαφόρων χωρών αλλά και σε εύθραυστα οικοσύστημα που βιώνουν τη μεγαλύτερη απειλή. Παρόλο που κάποιες δραστηριότητες φάνηκαν να χρειάζονται λίγη περισσότερη προετοιμασία από τη διοργάνωση, η ενέργεια που όλοι εναποθέσαμε είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή διεξαγωγή τους. Η αλληλεπίδραση με τόσες ξεχωριστές προσωπικότητες με βοήθησε να κατανοώ και να σέβομαι τα όρια των υπολοίπων, να προσαρμόζω τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου, να προσπαθώ να δημιουργώ ένα ασφαλές περιβάλλον όπου καθένας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Νιώθω πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να μιλάω στα αγγλικά αλλά και τα ισπανικά καθώς και να παίρνω το λόγο μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό."
Ειρήνη
"Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα climate xchange στην Ισπανία, μένει στο μυαλό μου ως μια ξεχωριστή ανάμνηση. Γνώρισα πολλά ενδιαφέροντα άτομα, με τα οποία μοιράστηκα μια εβδομάδα γεμάτη νέες εμπειρίες και όμορφες στιγμές. Μέσα από το πρόγραμμα έμαθα για τον τρόπο που επηρεάζει η κλιματική αλλαγή διάφορα μέρη του πλανήτη, έμαθα να συνεργάζομαι με άτομα που δεν γνωρίζω, να είμαι ανεκτική και προσαρμοστική και να δίνω χώρο και χρόνο στους ανθρώπους. Ο χρόνος που περνούσαμε στην παραλία, στον ελεύθερο χρόνο μας, ήταν σημαντικός για να φέρει κοντά τα άτομα της ομάδας και να περάσουμε χρόνο μαζί."
Νικολέτα
"Ψάξαμε και μάθαμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Αν και υπήρχαν προβλήματα στο χόστελ, η  τοποθεσία ήταν ιδανική καθώς βρισκόμασταν δίπλα στη θάλασσα, το οποίο ανέβασε κατά μεγάλο βαθμό την ποιότητα του προγράμματος. Η αρχηγός μας ήταν πάρα πολύ υποστηρικτική και την νιώθαμε κοντά μας σε όλη την διάρκεια του προγράμματος. Υπήρχε πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία."
Δομίνικος
"Μπορώ να πω ότι έφυγα από την Ισπανία με πολύ όμορφες αναμνήσεις και έχοντας γνωρίσει εξαιρετικά άτομα από διάφορες γωνιές της Ευρώπης. Το θέμα του προγράμματος με ενδιαφέρει πολύ και είχα όρεξη να συμμετάσχω στις δραστηριότητες και σε συζητήσεις με τους άλλους συμμετέχοντες. Δυστυχώς, από την πλευρά των διοργανωτών αν και υπήρχε σίγουρα αρκετή διάθεση οργανωτικά υπήρξαν προβλήματα, με αποτέλεσμα οι δραστηριότητες να φαίνονται κάπως πρόχειρες. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι έμαθα αρκετά για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα σχετικά με τις χώρες των συμμετεχόντων. Αυτό που κρατάω είναι τα άτομα που γνώρισα και τις σχέσεις που χτίσαμε παρά το σύντομο διάστημα που ήμασταν όλοι μαζί."
Γιάννης

.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένη/ος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Σεπτεμβρίου 06, 2022 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad