Η EΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "MY ACTIVE CITIZENSHIP IN THE EU" ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η ομάδα μας συμμετείχε στο Πρόγραμμα Youth Participation Activity "My active citizenship in the European Union" που πραγματοποιήθηκε στο Sunny Beach της Βουλγαρίας από τις 29 Απριλίου έως τις 8 Μαίου 2023 και διοργανώθηκε από τον εταίρο μας Youth Senaτe  Bulgaria.
Οι συμμετέχοντες που βρέθηκαν εκεί μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Οι δραστηριότητες μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες οι περισσότερες. Προσπαθούσαμε και εμείς να μην γράφουμε απλά ότι βρίσκουμε στο ίντερνετ αλλά να το κάνουμε πιο δημιουργικά πχ. Μικρό θεατρικό πάνω στο θέμα. 
Η εκδρομή που κάναμε την ελεύθερη μέρα ήταν πάρα πολύ ωραία. Πήγαμε στο Μπουργκάς και εξερευνήσαμε την πόλη. 
Για άλλη μια φορά έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Έμαθα πως λειτουργούν κάποια θέματα στις υπόλοιπες χώρες όπως πχ. το μεταναστευτικό, το σύστημα υγείας, τι υποδομές έχουν και τι κίνητρα για αλλαγή. Βελτίωσα τα αγγλικά μου και τα presentation skills. Επέκτεινα λίγο ακόμη τα όρια μου. Γνώρισα πολλά ενδιαφέροντα άτομα τα οποία όχι μόνο μου έμαθαν πράγματα για την κουλτούρα τους αλλά με βοήθησαν στο να θυμάμαι αυτό το πρόγραμμα και να χαμογελάω καθώς θα σκέφτομαι τις στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί. "
Παναγιώτα
"Μετά τη συμμετοχή μου στην Ανταλλαγή Νέων με τίτλο "My Active Citizenship in the European Union", που πραγματοποιήθηκε στο Sunny Beach της Βουλγαρίας από τις 29 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2023, επέστρεψα με μεγαλύτερο κίνητρο για να μάθω περισσότερα για το θέμα. Το πρόγραμμα αυτό συγκέντρωσε συμμετέχοντες από επτά χώρες για να προσομοιώσουν το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επικεντρωθήκαμε στα θέματα του κλίματος, της υγείας και της μετανάστευσης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αποκτήσαμε δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με τις δομές και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της ΕΕ, ενώ αλληλεπιδράσαμε με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και ανταλλάξαμε γνώσεις. Ήταν μια εμπειρία που θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα!"
Αναστασία

"My experience in the project “My active citizenship in the EU” in Sunny Beach, Bulgaria was a positive one. The project was facilitated in a productive manner and with many useful contributions from the participants. The accommodation and meals were very satisfactory and of excellent quality, both  the stuff and facilities were great. Finally, all the places we explored in Bulgaria during the project were so beautiful and interesting. "
Casey

"Μια ακόμα διαφορετική εμπειρία.
Αρχικά το θέμα ήταν ενδιαφέρον και καλύψαμε αρκετές διαφορετικές ενότητες θεωρητικά. Έμαθα αρκετά πράγματα για άλλες χώρες τα οποία δεν γνώριζα. Κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι έκανα φίλους. Αγάπησα την ελληνική ομάδα.
Ήμασταν τόσο διαφορετικοί που συμπλήρωνε ο ένας τον άλλον και λειτουργούσαμε άριστα χωρίς προσπάθεια. Δεθήκαμε και υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Περάσαμε όμορφα μαζί. 
Απολαύσαμε τα μπάνια και τον ήλιο στην απέραντη παραλία του sunny beach παίζοντας, πίνοντας μπύρες και κοιτάζοντας τους γλάρους. Θα κρατήσω επαφή με όλους, είμαι πολύ χαρούμενη που τους γνώρισα. "
Αλεξάνδρα Αικατερίνη
"Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ευγένεια και η πρόθεση των παιδιών να κάνουν νέες γνωριμίες, να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση καθώς και το να θέλουν να κρατήσουν επικοινωνία και μετά το πρότζεκτ. Θεωρώ αυτό είναι η μεγαλύτερη αρετή των προγραμμάτων Erasmus, το να δίνεται δηλαδή η δυνατότητα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να γίνονται τόσο γερή δικτύωση ευρωπαϊκά μεταξύ των συμμετεχόντων. 
Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που θα μου μείνει είναι ότι το πρόγραμμα είναι πλούσιο και πρακτικά δεν είχαμε πολύ χρόνο να μείνουμε μόνοι μας, κάτι που μου άρεσε προσωπικά γιατί μπόρεσα να κάνω ένα διάλειμμα από την μονότονη ρουτίνα μου. 
Τέλος, αν και το ταξίδι ήταν πολύωρο και λίγο επίπονο, κρατάω ότι είδα νέα μέρη και όμορφα τοπία που υπό διαφορετικές συνθήκες δύσκολα θα μου δινόταν η ευκαιρία να αντικρίσω. "
Νικόλαος

"I really enjoyed my experience in my 1st Erasmus project. The food was amazing. The accommodation was pretty cool as well, even though no pool. I met a lot of great people and I'm truly thankful i had the chance to be in this project, as they were the ones that made it feel like home (i was on crutches and had no way of walking or standing without them, will explain through photos)."
Γιώργος
"Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Εράσμους+ "my active citizenship in the EU". Μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε μία ξένη χώρα και να συζητήσουμε για διάφορα θέματα στα οποία εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η dream team συγκέντρωσε μία πάρα πολύ ωραία ομάδα με εξαιρετική συνεργασία και όρεξη για συμμετοχή, και ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε διαφορετικές απόψεις και οπτικές γωνίες από χώρες με ελαφρός διαφορετικές καθημερινότητες και προβλήματα. Θα πρότεινα το πρόγραμμα σε κάθε φίλο/η μου και θα χαιρόμουν πολύ να ξανά συμμετάσχω σε κάποια αντίστοιχη ανταλλαγή νέων."
Kωνσταντίνος
.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένη/ος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Μαΐου 22, 2023 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad