Η EΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ Erasmus+ "NO LIMITS" ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Η ομάδα μας συμμετείχε στην Ανταλλαγή Νέων Erasmus+ 'NO LIMITS' που πραγματοποιήθηκε στη μαγευτική Asturias της Ισπανίας 3-13 Σεπτεμβρίου 2023 και οργανώθηκε από τον εταίρο μας Proactive Future. 

Kύριος στόχος της ανταλλαγής ήταν να ενδυναμώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους συμμετέχοντες σχετικά με τα οφέλη του υγιεινού τρόπου ζωής ενώ θα αναπτύξουν μια οικολογική συνείδηση και έναν πράσινο τρόπο ζωής.
O Mαρίνος, η Ελένη, η Δανάη, ο Ανδρέας, η Δήμητρα, ο Θάνος και ο Ευάγγελος αποτέλεσαν την ελληνική DreamTeam στην ανταλλαγή και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"It was the ten best days of my life, all the activities were very nice and very interesting. Every day there was a funny adventure with hiking games and beautiful experiences. In terms of organization, everything was also very nice and with good food. First time in Erasmus and I couldn't have had a better start!!"
Marinos
"I can say with confidence that although this was my first Erasmus+ Project it was amazing. It wasn't what I anticipated at the start. We were for ten days in an environment with so many amazing people exchanging experiences while also engaging ourselves in outdoor activities like hiking, hiking, canyoning, climbing and so much more. At the start we all wrote some challenges down a small post paper, and I think all of us through this journey we managed to overcome ourselves. We lived in small wooden houses in a mountainous village called Con Asturias apart from the amazing natural views the accommodation was ok although I would have liked less meat but apart from that the premises were ok. Each day we engage ourselves in various activities while trying to get to know each other better, I liked the fact that each one of us could propose activities or energizers, this project wasn’t coordinated only by the Spanish team but all of us were a part of this.  The best thing that I will remember from this experience is the teamwork spirit because these ten days felt to me like a safe space to open up myself to others. Thank you dreamteam and proactive future for this amazing experience. I hope to see you again."

Ελένη

"Δέκα μέρες γεμάτες περιπέτειες, όμορφους ανθρώπους και πολλά χαμόγελα!!! Για μενα στα highlights ήταν το canyoning (που ήταν μια δραστηριότητα που δεν ήξερα την ύπαρξη της. Ένας πανέμορφος τρόπος να ανακαλύψεις ποτάμια και την ομορφιά της φυσης με περιπετειώδη τρόπο!!) και οι πεζοπορίες με απίστευτες θέες!!! Μετά από αυτό το πρόγραμμα έχω εκτιμήσει ακόμα περισσότερο τη φύση και τη μαγεία της!!  Από άποψη διαμονής, ήταν σε ένα πανέμορφο μέρος με καλές εγκαταστάσεις. Το φαγητό ήταν σχετικά καλό, σίγουρα καλές ποσότητες, με μόνο παράπονο ότι δεν χρειάζεται να τρώμε κάθε μέρα κρέας.... Ο facilitator Pachu με την υπέροχη ενέργεια του και τον αυθορμητισμό του, κατάφερε να φτιάξει πολύ όμορφο κλίμα και δυνατές συνδέσεις."
Δανάη

"Το πρόγραμμα “No limits” αποτέλεσε την τέταρτη ανταλλαγή νέων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+  στην οποία είχα την χαρά να συμμετάσχω. Κάθε πρόγραμμα είναι διαφορετικό, ωστόσο δεν μπορώ να μην πω πως αυτό το πρόγραμμα ένιωσα ότι ήταν το καλύτερο πρόγραμμα που έχω πάει. Για ακόμα μια φορά οι διοργανωτές  της “Proactive Future”μας επιφύλασσαν μια ανεπανάληπτη περιπέτεια που προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ! Οι δραστηριότητες του προγράμματος ήταν καλά οργανωμένες και γεμάτες. Τα παιχνίδια, οι δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης και οι δραστηριότητες σύνδεσης ήταν όλα υπέροχα και πολύ σημαντικά, για την δημιουργία ουσιωδών σχέσεων και εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Οι πεζοπορίες, η περιπέτεια του Canyoning, η συνεργασία για την προετοιμασία της ελεύθερης διανυκτέρευσης, το μπάνιο στο ποτάμι,  η αναρρίχηση σε βράχο,  η δημιουργία των ταινιών για τα Oscar, τα παιχνίδια και  οι υπέροχες δραστηριότητες θα μείνουν όλα ανεξίτηλα στην μνήμη μου. Αντίστοιχα αξέχαστα είναι τα πάρτι για τις πολιτισμικές βραδιές, οι γεύσεις, τα αρώματα, τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες γνωριμίας με τις άλλες χώρες. Ακόμη μια λεπτομέρεια που για εμένα απογείωσε το πρόγραμμα ήταν ο χορός! Στα πάρτι, στις δραστηριότητες, στο Flashmob που δημιουργήσαμε και εκτελέσαμε μπροστά σε κόσμο… Ήταν απλά, μαγικά.  Έχοντας γνωρίσει στο παρελθόν τους διοργανωτές μπορώ να πω ότι ένιωσα σαν να ξανασμίγω με οικογενειακούς φίλους και όσον αφορά την ελληνική οργάνωση της DreamTeam ένιωσα την σιγουριά και την ασφάλεια ενός σοβαρού οργανισμού που με οδηγεί σε μια ακόμα ανεπανάληπτη περιπέτεια στη ζωή μου."

Ανδρέας

"Οι 10 ημέρες που πέρασα στο πρόγραμμα NO LIMITS ήταν για εμένα από τις πιο ξεχωριστές της ζωής μου. Δε φανταζόμουν ποτέ πως μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος να βιώσει τόσα συναισθήματα, τόσες εμπειρίες, να ξεπεράσει τα όρια του και να νιώσει πως τον αγκαλιάζει μια οντότητα από αλλά 41 άτομα. Οι δραστηριότητες της πεζοπορίας και του vivac μας έμαθαν τη σημαντικότητα του να βοηθάμε και να στηρίζουμε το διπλανό μας, αλλά και του να μην το βάζουμε κάτω, γιατί όσο κουραστική κι αν είναι η διαδρομή, όταν φτάνεις στο στόχο σου νιώθεις ανεκτίμητα συναισθήματα. Ο χώρος που διαμέναμε ήταν μέσα στο πράσινο και ήταν υπέροχο να βλέπεις τα βουνά απέναντι σου με το που ξυπνούσαμε κάθε πρωί. Οι facilitators ήταν πάντα εκεί για εμάς, να μας οργανώσουν και να μας καθοδηγήσουν, για να κυλά ομαλά η καθημερινότητα μας, πραγματοποιώντας πάντα όσα χρειάζεται για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του προγράμματος.  Οι άνθρωποι που γνώρισα ήταν όλοι τους ξεχωριστοί, όλοι είχαν να δώσουν τη δίκη τους πινελιά στο πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως υπήρχε η αποδοχή, η αγάπη, η κατανόηση, η βοήθεια, η παρηγοριά, η στήριξη, μεταξύ ανθρώπων που έζησαν μαζί για 10 μόνο ημέρες και κατάφεραν να γίνουν οικογένεια ❤️"

Δήμητρα


"Το πρόγραμμα No Limits στην Ισπανία ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Ποτέ μου δεν περίμενα ότι θα έκανα τόσο καλούς φίλους στην άλλη μεριά της Ευρώπης, με τόσα να μοιραστώ και να μάθω από αυτούς. Σε αυτό βοήθησαν τα διάφορα παιχνίδια που είχαν οργανώσει οι facilitators και παίζαμε ώστε να δεθεί η ομάδα καλύτερα. Δημιουργήσαμε ένα δυνατό ομαδικό συναίσθημα όλοι μας από την πρώτη κιόλας μέρα, που στην συνέχεια προσθέθηκε και η εμπιστοσύνη, ο σεβασμό, η αγάπη και η αλληλεγγύη. Ποτέ δεν ένιωθες μόνος, πάντα ήταν κάποιος εκεί για να σε σταθεί και να σε βοηθήσει. Επίσης, μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω πράγματα που δεν θα είχα σκεφτεί αλλιώς, όπως το vivac ή το canyoning που ήταν απίστευτα επιβραβευτικά και γεμάτα αδρεναλίνη. Επιπλέον, δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις μαγικές βραδιές που περάσαμε και τα διάφορα πράγματα που έμαθα για κάθε χώρα μέσω των cultural nights, των Όσκαρ κτλ. Μα πάνω απ' όλα το πρόγραμμα No Limits με ώθησε να αποκτήσω έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής σωματικά και ψυχικά. Μου έδειξε πως δεν υπάρχουν όρια ούτε κορυφή που δεν μπορείς να κατακτήσεις όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται."  Θάνος
"Καταρχήν, θα ήθελα να αναφέρω πόσο λάτρεψα τις δραστηριότητες του προγράμματος απο το gossip box, το reflection time, τα cultural nights, τα παιχνίδια γνωριμίας που μας έφεραν πιο κοντά, η ορειβασία που κάναμε στο Pico Jairo, το canyoing στο ποτάμι Sella, το flashmob την ίδια μέρα στο γραφικό χωριό Ribadesella, τα creative writings, το rock climbing στην παραλία, τις ασκήσεις αναπνοής επίσης στην παραλία, το ropeflow και της τεχνικές του και τέλος το secret friend, τα οποία όλα μαζί δημιούργησαν ένα αξέχαστο πρόγραμμα με τρέλα και ενδιαφέροντα άτομα, με εμπειρίες ζωής και με έναν τόπο που θα ήθελα οπωσδήποτε να επισκεφθώ ξανά.

Μέσω του πρoγραμματος έμαθα να δρώ γρήγορα, να συνεργάζομαι με την ελληνική ομάδα καθώς και με τις άλλες ομάδες άψογα και γιατί το να δουλεύεις σε ομάδες είναι πολύ πιο αποδοτικό και υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη μέσω της σύνδεσης και της συνεργασίας. Επίσης το πρόγραμμα με βοήθησε να σκέφτομαι εκτός περιθωρίου και με βοήθησε να βελτιώσω εκπληκτικά τα Αγγλικά μου. Ακόμη, μας δίδαξε πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όπως το vivac, canyoing, το τι να κάνουμε σε μη αναμενόμενες περιπτώσεις καθώς και το πως να κάνουμε θεατρικά σκετσάκια και μερικές ασκήσεις διαλογισμού. 

Μου άρεσε πάρα πολύ η διασύνδεση που είχα με όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ομάδας, τα πολύ έντονα και χρωματιστά συναισθήματα που βίωσα μέσα απο αυτές τις αλληλεπιδράσεις, μεσα από όλες τις δραστηριότητες που κάναμε, μέσα απο τα μαγικά cultural night όλα αυτά με έκαναν να μην θέλω να φύγω. Εκτός απο την πολύ ωραία χημεία που είχα με όλα τα παιδιά, μου άρεσαν πολύ οι δραστηριότητες που σε έβγαζαν κατά κάποιον τρόπο απο τον προσωπικό σου χώρο διότι αυτά με έκαναν να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας, αφήνοντας με κάθε φορά με ένα συναίσθημα ότι οι ανθρώπινες προοπτικές και οι δυνατότητες δεν έχουν όρια. Επίσης, γνώρισα άτομα απ'όλη την Ευρώπη με τους οποίους μπορώ να πω οτι κατάλαβα πόσα κοινά έχουμε μεταξύ μας και το ποσό τέλειο είναι να έχεις κοντά σου ανθρώπους απο κάθε γωνιά της γης με τις τόσες διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις που σε κάνουν να δεις τα πράγματα αρκετά διαφορετικά.
Τέλος, λάτρεψα τους facilitators μας οι οποίοι προσπάθησαν με μεγάλη επιτυχία να μας κανουν να νιώσουμε πολύ άνετα απο την πρώτη κιόλας μέρα, μας έβαλαν επίσης πολύ γρήγορα στο νόημα και μας υπενθύμισαν οτι η κάθε άποψη μετράει, άκουγαν προσεκτικά τα αιτήματα μας και προσπάθησαν να βγεί το πρόγραμμα, όπως και βγήκε, απλά μαγικό."
Ευάγγελος
.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμέν@ στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!

Οκτωβρίου 24, 2023 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad