Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "ACT for YOUnity" ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η ομάδα μας συμμετείχε στην Ανταλλαγή Νέων Erasmus+ "Act for YOUnity"που πραγματοποιήθηκε 8-18 Απριλίου 2024 στο Vatra Dornei της Ρουμανίας.

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να προωθήσει την κοινωνική ένταξη και τη συνοχή μέσα από υπαίθριες δραστηριότητες και την επαφή με τη φύση στα μαγευτικά Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας.

Ο Χριστόφορος, η Ευστρατία, ο Μιχάλης, ο Δημήτρης, η Μαριάννα, ο Γιάννης η Ιωάννα και η Ανδριάνα συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπροσωπώντας τον φορέα και τη χώρα μας.

Μας μεταφέρουν την εμπειρία τους: 

"Η οργάνωση του προγράμματος ήταν καταπληκτική, τα activities όμορφα δομημένα και αλληλοσυνδεόμενα με το πέρας των ημερών και η βασική μας facilitator επέδειξε την απαραίτητη υπομονή σε καταστάσεις αργοπορίας η αδιαφορίας χωρίς να προκληθούν εντάσεις, υποδεικνύοντας ένα παράδειγμα προς μίμηση. 
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η άσκηση κατά την οποία στην αρχή δώθηκε στον καθένα μας από ένα χαρακτηριστικό γραμμένο στην πλάτη μας χωρίς να το γνωρίζουμε. Στη συνέχεια με βάση αυτό αλληλοκριθήκαμε οι συμμετέχοντες προσπαθώντας να αποφύγουμε κυρίως, αλλά και να βρεθούμε κοντά σε ορισμένα στερεότυπα της επιλογής μας. Σαν Μιχάλης, προσωπικά, έμαθα να δείχνω περισσότερη ενσυναίσθηση και κατανόηση σε ανθρώπους που είναι πιο ντροπαλοί, πιο εσωστρεφείς, χωρίς παρελθόν έκθεσης σε ανθρώπους και κοινό, και στην αρχή μου φαινόταν ότι απλά βαριούνται, αδιαφορούν και δεν θέλουν να βρίσκονται εκεί για το πρόγραμμα."
 Μιχάλης
"Το πρόγραμμα "ACT for YOUnity" ήταν σίγουρα ένα θετικό βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο συνεκτικής και συμπονετικής κοινότητας. 
Το πρόγραμμα μας άνοιξε πόρτες για διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και προώθηση της ενσυναίσθησηςΤο να εργαστούμε με στόχο να δημιουργήσουμεέναπεριβάλλον όπου οι διαφορετικότητες γίνονται δεκτές και εκτιμώνται είναι 
σημαντικό για την ανάπτυξη μιας πιο περιεκτικής κοινωνίας. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία με δημιουργικές δραστηριότητες που μας έφεραν πιο κοντά  με άτομα απο άλλες χώρες και μας έδωσαν την δυνατότητα να φτίαξουμε μακροπρόθεσμες φιλίεςΕξαιρετική δουλεία. Μπράβο! "
Μαριάννα
"To project ActForYOUnity στο οποίο συμμετείχα ,είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου. Κατάφερα να γνωρίσω πολύ κόσμο και να αναπτύξω φιλίες ,να γνωρίσω νέους πολιτισμούς , κουλτούρες και γλώσσες που δεν είχα καμία επαφή. Επιπλέον οι δραστηριότητες ήταν πολύ εποικοδομητικές και με ευχάριστο τρόπο μας ευαισθητοποιήσαν όλους πάνω στο θέμα των διακρίσεων και της κοινωνικής συμπερίληψης. Θέλω να ευχαριστήσω τους εξωτερικούς organizers, καθώς και την dreamteam για την μοναδική αυτή ευκαιρία."
Ιωάννης
"Ήταν η πρώτη εμπειρία που είχα σε Erasmus και πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να ζητήσω. Πέρασα πολύ όμορφα και ευχάριστα γνώρισα καινούργια άτομα και δημιούργησα φιλίες. Επίσης, υπήρχε πάντα συνεργασία και κατανόηση και δεν αισθάνθηκα ποτέ άσχημα πάντα ένιωθα πολύ άνετα και απολάμβανα κάθε στιγμή. Ακόμα, έμαθα πολλά πράγματα μέσα από το πρόγραμμα για διαφορετικούς πολιτισμούς όπως χορούς, μουσική και διαφορετικά φαγητά. Επιπλέον, με βοήθησε να ευαισθητοποιώ ακόμα περισσότερο σχετικά με το θέμα του προγράμματος για διάφορα κοινωνικά θέματα. Ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες και μακάρι να μπορούσα να την ξανά ζήσω από την αρχή!"
Ιωάννα
"Περάσαμε πάρα πολύ ωραία στη Ρουμανία και αυτό νομίζω το είδατε και από το υλικό που ανεβάσαμε. Τόσο η ελληνική ομάδα όσο και όλοι οι συμμετέχοντες ήμασταν πραγματικά δεμένοι και σε αυτό βοήθησαν και οι οργανωτές. Αυτό που μ άρεσε περισσότερο βέβαια, ήταν η τοποθεσία. Τρομερό μέρος, μέσα στα δάση, φαινόταν μαγευτικό και όντως ήταν!"
Χριστόφορος, αρχηγός ομάδας
"Σαν πρώτη εμπειρία ερασμους για εμένα ήταν απίστευτα όμορφη και ξεχωριστή. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες άνθρωποι απο διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες δημιουργήσαμε όμορφες φιλίες, βρήκαμε ομοιότητες που μας έφεραν πιο κοντά, μοιραστήκαμε εμπειριες και στιγμές και πάνω απο όλα είχαμε ένα θέμα κοινωνικής ενσωμάτωσης που μας έφερε ακόμα πιο κοντά! Οι υπεύθυνοι μας, ο χώρος γεμάτος πράσινο στον οποίο μέναμε και η ατμόσφαιρα που δημιουργήσανε για εμάς ήταν ένας χώρος οικειότητας και δημιουργικότητας!"
Aνδριάνα
"Ήταν  ένα εντυπωσιακά καλά οργανωμένο project από όλες τις απόψεις. Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι συμμετέχοντες έδωσαν ιδιαίτερη φροντίδα για την υλοποίηση του. Ο καθένας συνέβαλε με τον τρόπο του και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό.  Υπήρξε φιλικό και ευχάριστο κλίμα και πολύ δημιουργική διάθεση. Τα activities ήταν  αρκετά ενδιαφέροντα και οι εγκαταστάσεις πολύ άνετες. Επέστρεψα έχοντας μια  δυνατή εμπειρία και την καλύτερη έως τώρα συνολική εικόνα συγκριτικά με τα  projects στα οποία έχω συμμετάσχει."
Ευστρατία

"Eίμαι ο Δημήτρης και θα ήθελα να πω πως παρόλο που ήτανε η δεύτερη μου εμπειρία σε πρόγραμμα ερασμους, ένιωσα ότι έχω πάει σε πολλά προγράμματα γιατί πέρασα υπέροχα και συνδέθηκα με όλα τα παιδιά! Μίλησα με όλους, τους γνώρισα όλους , γελάσαμε , παίξαμε, και μακάρι να ξαναπάω στο μέλλον!"


.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμέν@ στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!



Απριλίου 26, 2024 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad