Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ “Do It ProActiv", Vatra Dornei, ROMANIA

Η Ανταλλαγή Νέων "Do It Proactiv" που πραγματοποιήθηκε 25 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου 2018 στη Ρουμανία συμμετείχαν 58 νέοι από 7 διαφορετικές χώρεςΡουμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σλοβακία.

Ο Σάββας (team leader), η Βαλέρια, η Άννα, ο Αλέξανδρος, η Αναστασία, η Ευαγγελία, ο Μανόλης και ο Σταύρος αποτέλεσαν την ελληνική DreamTeam που εκπροσώπησε τη χώρα και την ομάδα μας. 

"Η ανταλλαγή νέων στη Ρουμανία ήταν για μένα μια ωραία εμπειρία.Σε γενικά πλαίσια έμεινα ικανοποιημένη με την διοργάνωση.Οι trainers/facilitators ήταν αρκετά φιλικοί και επικοινωνιακοί,όχι όμως ιδιαίτερα απαιτητικοί,μας άφηναν συχνά να παίρνουμε πρωτοβουλίες  ανά ομάδες,γεγονός που αύξανε το συλλογικό πνεύμα. Επίσης μέσα από το πρόγραμμα έμαθα να  λειτουργώ με άνεση σε ομαδικές εργασίες και μου άρεσε που κάναμε διαδραστικές δραστηριότητες καθημερινά όπως και μερικές μέρες δραστηριότητες στη φύση.Αυτές  οι μέρες εν τέλει του προγράμματος μου έδωσαν έμπνευση και αποτέλεσαν κίνητρο για μένα να γίνω πιο δημιουργική και δραστήρια στην καθημερινότητά μου."
Ευαγγελία
"Οι μέρες μας ήταν γεμάτες από δραστηριότητες, όπως άλλωστε το περιγράφει και ο τίτλος του προγράμματος « Do it pro active» και πραγματικά δεν κατάλαβα πότε έφτασαν στο τέλος τους. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μεγάλη πεζοπορία 25χλμ μέσα σε μαγευτικά δάση και τοπία των βουνών της Ρουμανίας, όπως επίσης και zipline πάνω από το ποτάμι που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τον ξενώνα που μας φιλοξενούσε. Επίσης, ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κάναμε, πάνω στο θέμα της μετανάστευσης και των δικαιωμάτων των ανθρώπων κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων πάνω σε ένα τόσο σημαντικό και παγκόσμιο θα έλεγα θέμα."
Αλέξανδρος
"Κάθε ανταλλαγή νέων Erasmus+ κρύβει νέες περιπέτειες, προκλήσεις, εμπειρίες, νέα άτομα, ιδέες, δυνατές στιγμές και συναισθήματα, η ανταλλαγή στο Vatra Dornei δεν αποτέλεσε εξαίρεση στο κανόνα αυτό. Η συγκεκριμένη ανταλλαγή νέων υπήρξε για εμένα μια όμορφη εμπειρία ζωής, ήταν μια μοναδική απόδρασης στα βουνά της Τρανσυλβανίας, ένας διαφορετικός τρόπος εκμάθησης και μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο να γνωρίσω αξιόλογα άτομα." 
Σάββας
"Όταν ρωτήθηκα ποιοι είναι οι λόγοι που με κινητοποιούν να συμμετάσχω στο πρόγραμμα απάντησα με 3 φράσεις: να μάθω, να κατανοήσω, να συνεισφέρω. Έχοντας μόλις επιστρέψει, γεμάτη εικόνες και νέες εμπειρίες, δυσκολεύομαι να καταλάβω πως όλα όσα ήλπιζα να συναντήσω έγιναν πραγματικότητα. Μέσα σε αυτές τις 13 μέρες είδα τον εαυτό μου καθημερινά να ωριμάζει, να εξελίσσεται, να ανοίγει τους πνευματικούς του ορίζοντες, να μαθαίνει για καινούργιες κουλτούρες και τρόπους σκέψης. Νέοι από 7 διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης συζήτησαν, συνεργάστηκαν, και δημιούργησαν όλοι μαζί σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική κοινωνία και να αλληλεπιδράσουμε με αυτήν, διοργανώνοντας flash mob με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση μας επεκτάθηκε και εντός σχολικού περιβάλλοντος, αφού γίναμε καθηγητές σε σχολείο της περιοχής, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και εφήβους να κάνουν το γύρο της Ευρώπης εντός μίας διδακτικής ώρας. Απολαύσαμε την ομορφιά των βουνών της βόρειας Ρουμανίας σε μια πεζοπορία 25 χιλιομέτρων και καταπολεμήσαμε τον φόβο μας για τα extreme sports συμμετέχοντας σε μια δραστηριότητα zipline. Γίναμε σκηνοθέτες και γραφίστες για 1 μέρα, καθώς κληθήκαμε να δημιουργήσουμε ένα αντιπροσωπευτικό φυλλάδιο και βίντεο για το πρόγραμμα και μάθαμε να διαφωνούμε εποικοδομητικά μέσω προσομοίωσης debate. Δυστυχώς, μια τέτοια εμπειρία δε μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγες γραμμές, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι στόχοι μου εκπληρώθηκαν και με το παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ την Dream Team για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο μαγικό πρόγραμμα. Είναι μια εμπειρία που την συστήνω ανεπιφύλακτα."
Αναστασία
"Το πρόγραμμα σε γενικές γραμμές μου άρεσε πολύ και κέρδισα πολλά. Μου άρεσαν πολύ κάποιες δραστηριότητες, όπως οι διαδικασίες γνωριμίας, το debate, η ενασχόληση με προβλήματα της χώρας μου, η επίσκεψη στο τοπικό σχολείο και το flash mob, και το γεγονός ότι κατάφεραν να με φέρουν κοντά με τα άτομα των άλλων χωρών τόσο εύκολα."

'Αννα
"Το πρόγραμμα μου έδωσε πολλά σε επίπεδο γνώσεων, γνωριμιών, συνεργασίας και διασκέδασης. Με 56 συμμετέχοντες να αποτελούν το πρόγραμμα η παρέα ήταν μεγάλη και υπήρχε η ευκαιρία για την επίτευξη στόχων. Οι διοργανωτές ήταν βοηθητικοί κατά την διάρκεια του προγράμματος αλλά και πριν από αυτό. Συνολικά ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία."
Σταύρος

"Η εμπειρία ήταν μοναδική και στο επίπεδο των δραστηριοτήτων και στο επίπεδο της διασκέδασης. Με 56 συμμετέχοντες από 6 διαφορετικές χώρες να παίρνουν μέρος υπήρχαν ευκαιρίες για γνωριμίες και ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων.Οι διοργανωτές ήταν απίστευτα οργανωμένοι σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος αλλά και πριν από αυτό με μεγάλη συνέπεια στα χρονικά περιθώρια και μας παρείχαν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια όπου χρειάστηκε. Τέλος η διαμονή και η διατροφή μας ήταν σε βρίσκονταν σε πολύ καλή ποιότητα. Όλο το πρόγραμμα ήταν μια φανταστική εμπειρία."
Μανόλης
"Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε πρόγραμμα του Erasmus+ στην Ρουμανία και μπορώ να πω πως ήταν για εμένα μια αξέχαστη εμπειρία. Μέσω του προγράμματος μπόρεσα να μάθω νέα άτομα, νέες κουλτούρες και να ανακαλύψω νέα μέρη. Οι μέρες έφυγαν πολύ γρήγορα, στο πρόγραμμα είχαμε καθημερινά νέες δραστηριότητες όπου γέμιζαν ευχάριστα την μέρα μας μαθαίνοντας νέα πράγματα.
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν πολύ οργανωμένοι αξιοποιώντας έτσι τις μέρες μας όπως έπρεπε. Το κλίμα που επικρατούσε καθ όλην την διάρκεια ήταν πολύ φιλικό και ζεστό από όλα τα μέλη. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για εμένα που με έκανε να είμαι πιο κοινωνική, με βοήθησε στο να βελτιώσω τα αγγλικά μου, να μάθω να συνεργάζομαι καλύτερα με άλλα άτομα και στο να μπορώ να κάνω παρουσιάσεις χωρίς να αισθάνομαι άγχος." 
Βαλέρια

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!



Νοεμβρίου 02, 2018 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad