Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "Together We Can Draw a Βetter Future", Larnaca, CYPRUS


H ανταλλαγή νέων "Together We Can Draw a Βetter Future" πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 6 Οκτωβρίου 2018. Συμμετείχαν 36 νέοι από 6 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Λετονία, Ισραήλ και Αίγυπτο
Το έργο θα επιδίωξε να οικοδομήσει σεβασμό και κατανόηση μεταξύ νέων από διαφορετικό θρησκευτικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, να ενισχύσει την ικανότητα αναγνώρισης στερεοτύπων και προκαταλήψεων και να ερευνήσει την πρόκληση τέτοιων φαινομένων μέσα στις κοινότητές τους. 

Η Θεοδώρα (team leader), η Μυρτώ, ο Σαράντης, o Νίκος, η Γεωργία και ο Σταύρος αποτέλεσαν την ελληνική DreamTeam που συμμετείχε στο πρόγραμμα. Μας μεταφέρουν την εμπειρία τους: 

"Είχα μία πολύ θετική εμπειρία με το πρόγραμμα και έμαθα αρκετά πράγματα και ανακάλυψα αρκετές ομοιότητες μεταξύ των χωρών που δεν πίστευα ότι υπήρχαν. Μου άρεσε πολύ το workshop με τα στερεότυπα καθώς και τα cultural visits. Ακόμη τα intercultural nights ήταν εξαιρετικά! Σας ευχαριστώ πολύ για  την ευκαιρία που μου δώσατε!" 
Μυρτώ
"I don't know where to begin describing this program. Larnaca was sunny and beautiful, 
the project was very educative  and the hosts very organized and helpful. Each day we had so many things to do. Workshops and brainstorming about various topics, presentations about each country's migration flow, discussion with refugees who fled from their home country for a better life, interviewing locals and migrants about their lives in Cyprus. This project really opened up my mind giving me the opportunity to understand that despite the different religion and background it's possible to be integrated in another society.  
Last but not least, every cultural night was especially important because we found out how much in common  we have with other cultures and learned new things about countries we knew so little before. It is truly amazing how easy it is to bond with people that you've just met and make friendships that will last for a lifetime."
Θεοδώρα 
"Ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με αρκετά και ενδιαφέροντα sections. Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά κάποιους μετανάστες και τις ιστορίες τους καθώς και να μάθουμε την γνώμη πολλών Κύπριων πάνω στο topic (Refugees and Immigrants). Όσο αναφορά τους διοργανωτές, ήταν φιλόξενοι δραστήριοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι χρειαστούμε. Τέλος, έκανα πολλούς νέους φίλους με τους θα επιδιώξω να ξανασυναντηθώ , έμαθα νέες θρησκείες, κουλτούρες και τις παραδώσεις τους. 
Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να συμμετέχω σε άλλο ένα πρόγραμμα της Dream Team!!"
Σαράντης
"Το πρόγραμμα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Οι δραστηριότητες ήταν πολύ δημιουργικές. Το θέμα του προγράμματος προσεγγίστηκε πολύ ωραία μέσα από τις ομαδικές εργασίες κατά την διάρκεια των οποίων γνωρίστηκα ακόμη καλύτερα με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Γκρεμίστηκαν αρκετές προκαταλήψεις και δημιουργήθηκαν φιλίες. Οι διοργανωτές ήταν πολύ προσιτοί και με βοήθησαν να μπω στο κλίμα του προγράμματος από την αρχή. Το ταξίδι αυτό ήταν μια αφορμή να γνωρίσω διαφορετικές θρησκείες, κουλτούρες, συνήθειες και να συζητήσω με άτομα από διαφορετικές χώρες για κοινούς προβληματισμούς. Ήταν το πρώτο μου πρόγραμμα και σίγουρα η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη. Ευχαριστώ πολύ την Dream Team που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω".
Νίκος
"Οι δραστηριότητες της πρώτης μέρες ήταν πολύ καλές ώστε να γνωριστούν οι συμμετέχοντες μεταξύ τους. Αλλά και τις υπόλοιπες μέρες οι δραστηριότητες ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και πραγματικά έκαναν τον συμμετέχοντα να αντιληφθεί το περιεχόμενο του προγράμματος. Σε αυτό πιστεύω πως βοήθησαν αρκετά οι διοργανωτές, οι οποίοι είχαν πραγματικά πολλή όρεξη. Yπήρχαν και πρωτοβουλίες για ομαδικές βραδινές εξόδους στην πόλη εκ μέρους των διοργανωτών με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να έρθουν αρκετά κοντά και το μεταξύ τους κλίμα να είναι πολύ καλό. Αν θα είχα να κάνω μία πρόταση αυτή θα είχε σχέση με το φαγητό και πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να είχαμε περισσότερες επιλογές και λίγο πιο ποιοτικές χωρίς βέβαια να έχω ιδιαίτερο παράπονο από αυτό. Συνοψίζοντας, είμαι βέβαιος ότι θα ξαναπήγαινα σε πρόγραμμα με τους ίδιους διοργανωτές!"
Σταύρος

"Πέρασα πολύ όμορφα με την ομάδα, δέσαμε τόσο πολύ!!! Η οργάνωση συγκριτικά με άλλα προγράμματα ήταν όχι και τόσο καλή, όχι καλή αξιοποίηση του χρόνου. Το ξενοδοχείο ήταν όχι και τόσο καλό...λίγο βρώμικο. Το φαγητό επίσης δεν ήταν νόστιμο, πολλά παιδιά δεν τρώγανε καθόλου. Οι διοργανωτές ήταν πολύ  ευχάριστα άτομα, ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να τους ξαναδώ στο μέλλον." 
Γεωργία 
Και το Lipdub video που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες:


Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Οκτωβρίου 29, 2018 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad