Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "ACTIVE TOGETHER" ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Η ομάδα μας συμμετείχε στην Ανταλλαγή Νέων Erasmus+ "Active Together" που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, 2024. 
Kύριος στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα οφέλη ενός ενεργού τρόπου ζωής καθώς και η προσωπική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων σε όλες τις πτυχές της ζωής μέσα από τον αθλητισμό.

Ο Αλεξ, η Δανάη, η Άννα, η Αγγελική, ο Ανδρέας, ο Αντώνης και ο Χρήστος συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπροσωπώντας τον φορέα μας και την χώρα μας. Μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"27 Ιανουαριου με 6 Φεβρουαρίου 2024! Βόρεια Αφρική, Μαρόκο. 
Ίσως το καλύτερο Youth Exchange που έχω συμμετάσχει ποτέ. Και πως να μην είναι άλλωστε. Ανάβαση στον Άτλαντα, διανυκτέρευση και activities σαν άλλοι Βεδουίνοι στην έρημο, Paintball, εξερεύνηση του Μαρακές μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες, τοπικό φαγητό και 49 άνθρωποι από διαφορετικές χώρες να βάζουν στοιχεία από τον τόπο, τη γνώση και την εμπειρία τους σε ένα 10 ήμερο απολαυστικό! 
Οι facilitators εξαιρετικοί με πολύ ωραία ενέργεια και γενικά ένα φοβερά ενεργό γκρουπ που έκανε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά τα προγράμματα Erasmus+: σε έκανε να είσαι η καλύτερη version του εαυτού σου!!"
Αλεξ
"Active together was a very special program with many new experiences. We had the chance to learn more about the Moroccan culture and discover the beautiful landscapes. Desert, hiking, Marrakech and paintball were the highlights of this youth exchange!!
The facilitators were with nice vibes and really helpful, but very bad with time management. So as a whole experience, I can find positive and negative aspects, but it was a really nice way to understand that it is not difficult to travel to Morocco and discover this country with many different ways! And of course be with very nice people there!!!!"
Δανάη
"Επτά άτομα απαρτίζαμε την ελληνική αποστολή, το καθένα με τα δικά του βιώματα και συνήθειες που όμως δημιουργήσαμε μια αρμονική και ισορροπημένη ομάδα. Γνωριστήκαμε και ενωθήκαμε με άτομα από άλλες έξι χώρες και γίναμε όλοι μαζί μια γροθιά. Συμμετείχαμε σε κοινές δραστηριότητες, διευρύναμε τους ορίζοντές μας και εξελιχτήκαμε συναισθηματικά και γνωστικά.
Το πρόγραμμα ήταν πάρα πολύ οργανωμένο με διαφορετικές δραστηριότητες στη φύση. Οι δραστηριότητες ήταν οργανωμένες και μας προσέφεραν νέες εμπειρίες. Κάναμε αναρρίχηση στην οροσειρά Άτλας, εξερευνήσαμε την έρημο με καμήλες και απολαύσαμε την εμπειρία της διανυκτέρευσης σε σκηνές Βεδουίνων. Επισκεφθήκαμε το Ait Ben Haddou και το Μαρακές για να εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας με τη χώρα. Συμμετείχαμε σε παιχνίδια, γελάσαμε και δημιουργήσαμε δεσμούς που θα μας συνοδεύουν μια ζωή!"
Άννα
"Active together project was an opportunity for me to push my physical limits, to set new goals and to put more action in my life! I got the information and motivation to overcome my fears about new and unknown experiences (like riding a camel or hiking higher than 3000m ). I will never forget the feeling of achieving such goals. Of course it wouldn’t be the same without the support of beautiful people that I met and the safe and so inspiring environment that hosted me! ❤️ "
Αγγελική 
"Είχα την τύχη να ζήσω μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου μέσα από μια ανταλλαγή νέων αυτόν τον Ιανουάριο. Όταν είδα στην αίτηση από την DreamTeam και τη διοργάνωση από τους Proactive Future, ήξερα ότι αυτό το πρόγραμμα ΔΕΝ πρέπει να το χάσω… και δικαιώθηκα!

Η ευκαιρία ήταν μοναδική και η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη! Σαράντα εννέα άνθρωποι, από επτά διαφορετικές χώρες συναντηθήκαμε στο πανέμορφο Μαρόκο και φτιάξαμε ένα αξέχαστο πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια, δραστηριότητες γνωριμίας, βαθυστόχαστες συζητήσεις, επιμορφωτικά workshops, δημιουργικές συναντήσεις, πεζοπορίες, διανυκτέρευση στην έρημο και υπέροχες «πρώτες» εμπειρίες!
Πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Αφρική!
Πρώτη φορά που πήγα στην έρημο!
Πρώτη φορά που έπαιξα paintball!
Πρώτη φορά που έκανα «παζάρι» στα αχανή σοκάκια του Μαρακές.

Πρώτη φορά που ανέβηκα σε κορυφή βουνού πάνω από 3000 μέτρα!

Πρώτη φορά που ανέβηκα σε καμήλα.

Πρώτη φορά που γνώρισα σε τέτοιο βαθμό και συζήτησα για τόσα θέματα με άτομα από ένα πολιτισμικό υπόβαθρο τόσο διαφορετικό από το δικό μας.
Ωστόσο, παρά τις διαφορές  που έβλεπα παντού γύρω μου στο Μαρόκο, βίωσα τα τόσα πράγματα που έχουμε κοινά και όμοια. Την αγάπη μας για το καλό φαγητό και την καλή παρέα, την θέληση για ανάπτυξη και καλλιέργεια, τον αυθορμητισμό και τη ζεστασιά στο χαμόγελο, την ένταση στην αγκαλιά και την θέληση για φιλοξενία.  Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσω σε εκείνο τον τόσο διαφορετικό, αλλά και τόσο γνώριμο τόπο. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα ξαναδώ τους υπέροχους διοργανωτές και τον οργανισμό υποδοχής από το Μαρόκο που μας ενέπνευσαν και μας έμαθαν τόσα αυτές τις υπέροχες μέρες."

Ανδρέας 

"Η εμπειρία μου σε αυτό το πρόγραμμα στο Μαροκο δεν ήταν κάτι λιγότερο από φανταστική. Δεν έχω ξαναπάει άλλη φορά σε πρόγραμμα που είχε τόσες δραστηριότητες εκτός του χώρου διαμονής όπως για παράδειγμα η πεζοπορία στο Ατλας, η νύχτα που περάσαμε σε έρημο στο καμπ Βεδουίνων, το απόγευμα που πήγαμε για paintball και μια μέρα που περάσαμε εξερευνώντας το Μαρακές. Το κλίμα ήταν θετικό και υπέροχο, όλες οι δραστηριότητες κύλησαν ομαλά και όλα τα άτομα που συμμετείχαν ήταν ευχάριστα. Γνώρισα πολλά ενδιαφέρον άτομα που στην κανονική μου ζωή δεν θα είχα την δυνατότητα να γνωρισω και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία."
Χρήστος 

"Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μαρόκο με την DreamTeam ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμένα. Έζησα πρωτόγνωρες εμπειρίες στην αφρικανική ήπειρο με άτομα από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα, δημιούργησα φιλίες καθώς και αλληλεπίδρασα με νέες κουλτούρες και νέες γεύσεις. Τα πιο χαρακτηριστικά μέρη του προγράμματος για εμένα ήταν η περιπέτεια στην έρημο, όπου ανέβηκα πρώτη φορά σε καμήλα και κοιμήθηκα στην έρημο, καθώς και η ανάβαση μας σε μία από τις βουνοκορφές της οροσειράς Άτλας και φυσικά οι ιδιαίτερες γεύσεις της Μαροκινής κουζίνας.
Ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής μου μέχρι στιγμής!"
Αντώνης
.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμέν@ στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Μαρτίου 01, 2024 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad