Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "EcoDocu." ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 Η ομάδα μας συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ "EcoDocu." που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 11 έως τις 20 Φεβρουαρίου, 2024. 

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να βελτιώσει τις ικανότητες αφήγησης και δημιουργίας ταινιών των συμμετεχόντων, χρησιμοποιώντας ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της κριτικής σκέψης και την ευαισθητοποίηση των νέων για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ο Αντώνης, η Αγγελική και ο Γιώργος συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπροσωπώντας τον φορέα μας και την χώρα μας. 
Μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα μοναδικό project στην πανέμορφη Βαρκελώνη. Το EcoDocu υπερέβη κάθε προσδοκία που θα μπορούσα να έχω από ένα πρόγραμμα Erasmus+. Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη βιωσιμότητα των σύγχρονων πόλεων, περιπλανώμενοι στους δρόμους της εκπληκτικής αυτής πόλης, καταγράφοντας σκηνές και συνομιλώντας με ντόπιους και ειδικούς. Μέσα από τις δικές μας ιδέες και με την εμπειρία που αποκτήσαμε από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, δημιουργήσαμε ένα έργο που μας γέμισε γνώσεις και μας προσέφερε μοναδικές στιγμές. Είμαι ευγνώμων στην dreamteamgr για αυτήν την αξέχαστη εμπειρία, από την οποία απέκτησα νέες γνώσεις και φιλίες που ξεπερνούν τα σύνορα της Ευρώπης."
Aντώνης
"Το πρόγραμμα “Ecodocu “που διεξήχθη στη μαγευτική Ισπανία ήταν το τρίτο στην σειρά για μένα και κατάφερε να ικανοποιήσει  τις προσδοκίες μου. Οι Trainers ο Αρμάν και Σεγκ ήταν δίπλα μας σε ότι και αν χρειαστήκαμε στην πορεία του  προγράμματος ενώ ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και μας έκαναν να  νιώσουμε άνετα από την πρώτη στιγμή.
Οι δραστηριότητες του  προγράμματος κράτησαν το ενδιαφέρον μου μέχρι το τέλος του, ενώ  μέσα από αυτές αποκτήσαμε διαφορές δεξιότητες όπως είναι η γρήγορη σύνθεση φωτογραφιών εξιστορώντας μια ιστορία, δημιουργία σεναρίου, παραγωγή ταινιών, χρήση ειδικού εξοπλισμού για την παραγωγή ταινιών, ικανότητα editing αλλά και κατανόηση περιβαλλοντικών ζητημάτων, ενώ και η εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας ήταν κάτι που εξελίχθηκε κατά την διάρκεια του προγράμματος.  Επιπλέον, ακόμα μερικά θετικά που προσκόμισα από την εμπειρία μου είναι η άνεση να αλληλεπιδρω και να επικοινωνώ με άτομα από διαφορετικές χώρες και η βελτίωση ικανοτήτων δουλεύοντας σε ομαδικό πνεύμα. Βοηθητικό ήταν επίσης ότι προηγουμένως από κάθε ομαδική δουλειά που είχαμε να εκτελέσουμε, δινόταν αναλυτικά παραδείγματα και είχε προηγηθεί σωστά η ανάλυση του κάθε  θέματος ώστε να μην αντιμετωπίζουμε δυσκολίες.
Στο τέλος του προγράμματος η συγκίνηση ήταν μεγάλη και το δέσιμο με τους  υπόλοιπους συμμετέχοντες ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Ευχαριστώ την Dream Team για την ευκαιρία και όλους όσους  συμμετείχαν στο πρόγραμμα για τις αναμνήσεις και τις δεξιότητες που θα  μας συνοδεύουν."
Αγγελική

"Το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «EcoDocu» στη Βαρκελώνη ήταν η δεύτερη συμμετοχή μου σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων και η πρώτη σε πρόγραμμα youth training. Παρά τις απρόσμενες δυσκολίες που αντιμετώπισα λόγω ασθενείας, ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ευχάριστο πρόγραμμα. 
Το θέμα της παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων, οι συμμετέχοντες καθώς και η διαμονή στο hostel ήταν θετικά στοιχεία κατά τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η διατροφή ήταν πολύ καλή και οι trainers είχαν όρεξη να μεταδώσουν γνώση και να παρακινήσουν την συμμετοχή σε δραστηριότητες. Ένα μειονέκτημα θα έλεγα πως ήταν η επιλογή διεξαγωγής του προγράμματος σε μια μεγάλη πόλη, καθώς δεδομένης και της σύντομης διάρκειας του προγράμματος, ήταν δύσκολο να υπάρξει ένα balance μεταξύ του φόρτου των δραστηριοτήτων και της εξερεύνησης της μεγαλούπολης. 
Σε γενικές γραμμές ωστόσο ήταν ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα και χαίρομαι που ήμουν μέρος αυτού!"
Γιώργος
.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμέν@ στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+ 
Μαρτίου 08, 2024 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad