Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "Get Involved", BODO SMART CAMP, ROMANIA

Image may contain: text
Η ανταλλαγή νέων "European Citizenship Education" πραγματοποιήθηκε από 13 - 23 Aυγούστου 2019 στο Bodo Smart Camp στη Ρουμανία και συμμετείχαν 42 νέοι από 6 διαφορετικές χώρες: Ρουμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Τουρκία. 

Σκοπός του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων για τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής στην τοπική κοινότητα.

H Αντριάνα, ο Χρήστος, η Ναυσικά, ο Δημήτρης, η Αλίκη και η Μαρκέλλα αποτέλεσαν την ελληνική DreamTeam που εκπροσώπησε τη χώρα και την ομάδα μας και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Το πρόγραμμα 'Get Involved' στο Bodo ήταν άλλη μια συναρπαστική εμπειρία στην ζωή μου. Έχοντας πάρει πολλές γεύσεις για το τι εστί Εrasmus+ κάθε φορά δεν σταματά να με εντυπωσιάζει. Το πόσο μπορείς να δεθείς με άγνωστα άτομα μέσα σε 10 μέρες είναι πραγματικά απερίγραπτο. Δυστυχώς σαν δραστηριότητες δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε στο μέγιστο καθώς δεν υπήρχε και μεγάλη θέληση από την πλειοψηφία αλλά καταφέραμε να λύσουμε team building ασκήσεις που σε άλλα προγράμματα ήταν σχεδόν αδύνατο. Το μέρος υπέροχο, μακριά από την βαβούρα της πόλης που προσωπικά εγώ το απόλαυσα. Το ταξίδι στην πόλη της Τιμισοάρας απλά εξαιρετικό, με το υπέροχο μέρος και τη καλή παρέα δημιουργήσαμε αξέχαστες αναμνήσεις. 
Όσο για τους διοργανωτές τα λόγια είναι περιττά, οτι ανάγκη είχαμε ήταν εκεί για εμάς και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Επίσης ευχαριστώ και την Dream Team που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκε ως Leader της καλύτερης ομάδας του προγράμματος! Αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα στα παιδιά Δημήτρη, Χρήστο, Ναυσικά, Αλίκη, Μαρκέλλα ήσασταν υπέροχοι!"
Αντριάνα, team leader

"Οι 10 μέρες που περάσαμε στο Bodo στην Ρουμανία ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και σίγουρα θα παραμείνουν ως μια ξεχωριστή εμπειρία της ζωής μας. Γνωρίσαμε νέα γεωγραφικά και πολιτισμικά τοπία, είδαμε ξένους πολιτισμούς, αποκτήσαμε νέες γνώσεις και δεξιότητες, δημιουργήσαμε διεθνείς παρέες και φιλίες. 
Σαν ομάδα δέσαμε μεταξύ μας από την πρώτη στιγμή. Οι διοργανωτές φρόντισαν να έχουμε όσα χρειαζόμασταν και ήταν συνεχώς δίπλα μας με χαρά, ευγένεια και μεγάλη προθυμία. Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, μου έχουν μείνει μόνο θετικά συναισθήματα. Εάν θέλεις να περάσεις μερικές μέρες στη φύση μακριά από όλους και από όλα, να γνωρίσεις νέα άτομα και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, τότε σίγουρα το Bodo θα πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός σου. "
Χρήστος
Image may contain: 2 people
"Οι δέκα μέρες στη Ρουμανία με το πρόγραμμα ανταλλαγής ήταν δέκα ξεχωριστές μέρες για εμένα. Γνώρισα άτομα με διαφορετικές εμπειρίες, γνώσεις, επιθυμίες και όνειρα που γέμιζαν την ατμόσφαιρα με ευχάριστα συναισθήματα και νιώθω τυχερή που τους γνώρισα. 
Τα πρωινά και τα απογεύματα πέρναγαν ευχάριστα καθώς συμμετείχαμε σε διάφορες δραστηριότητες και ομαδικές εργασίες. Μου άρεσαν πολύ τα "παιχνίδια" που παίζαμε για να γνωριστούμε με τα παιδιά από τις άλλες χώρες ενώ μας έδιναν και ενέργεια να συνεχίσουμε την μέρα με όρεξη και κέφι, αφού ήμασταν με ελάχιστες ώρες ύπνου από επιλογή φυσικά και δική μας ευθύνη. Το χωριό Bodo ήταν απομονωμένο από την πόλη της Τιμισοάρας, την οποία επισκεφτήκαμε και διανυκτερεύσαμε για ένα βράδυ και το ότι ήταν μια μικρή κοινωνία μας βοήθησε να δεθούμε περισσότερο μεταξύ μας και να γνωριστούμε καλύτερα. Στη Τιμισοάρα νιώθαμε κυριολεκτικά τουρίστες καθώς είχαμε τη ξενάγηση από τον οργανωτή μας και επισκεφτήκαμε χώρους απασχόλησης νέων που δημιούργησαν εθελοντές από άλλες χώρες. Η αλληλεπίδραση με νέους που έχουν τη θέληση για εθελοντισμό και γενικά την διάθεση για συμμετοχή σε παρόμοια προγράμματα σε γεμίζει ενέργεια και διάθεση να δράσεις και εσύ. Ήταν η πρώτη μου φορά σε πρόγραμμα Erasmus + και ελπίζω όχι η τελευταία!"
Nαυσικά

"Το youth exchange Get Involved που πραγματοποιήθηκε στο Bodo της Ρουμανίας ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες που επέλεξαν οι διοργανωτές για τις αρχικές μέρες ήταν πραγματικά χρήσιμες αφού μέσω αυτών καταφέραμε να γνωρίσουμε και να δεθούμε με την υπόλοιπη ομάδα. Όσον αφορά τις δεξιότητες που απέκτησα σίγουρα είναι η δημόσια ομιλία στα Αγγλικά, η δυνατότητα να σχεδιάσω ένα event καθώς και να ζωγραφίζω παιχνίδια για μικρά παιδιά. 
Η αλληλεπίδραση που είχα τόσο με την Ελληνική ομάδα όσο και με τις υπόλοιπες θεωρώ ότι ήταν άριστη όχι ότι δεν υπήρχαν στιγμές έντασης απλά πάντα βρισκόταν ο τρόπος μέσω  της προληπτικής επικοινωνίας να βρεθεί η λύση. Είναι γεγονός ότι δεν περίμενα τα άτομα των υπόλοιπων χωρών να έχουν τόση διάθεση για διασκέδαση. Τέλος, οι facilitators ήταν πολύ φιλόξενα και εξυπηρετικά άτομα μας βοήθησαν σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε πράγμα που εκτίμησα ιδιαιτέρως. Συμπεραίνοντας, η συμμετοχή μου σε αυτό το πρόγραμμα αποδείχτηκε ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει στην ζωή μου!"
Δημήτρης
"Μπορώ να πω πως αυτή η εμπειρία μου στο bodo ήταν μοναδική. Ήμασταν 10 μέρες σ ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον με 30 άγνωστους. Ήταν ένα challenge για μένα στην αρχή. Όμως  σίγουρα άξιζε, κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή. Από άποψη δραστηριοτήτων, μπορώ να πω ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες, ωστόσο θα προτιμούσα να έχουμε περισσότερες. 
Έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένη παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισα ξεκινώντας  απ την κοινή τουαλέτα μέχρι να μπορέσω να ανοιχτώ και να έρθω πιο κοντά με τα παιδιά του προγράμματος. Είναι μία εμπειρία που αξίζει και αν μπορούσα θα ήθελα να τη ξαναζήσω."
Αλίκη
"Αυτές οι 10 μέρες ήταν για μένα μία ακόμη εμπειρία ζωής. Πολλές στιγμές θα μας μείνουν αξέχαστες, αφού όλα τα παιδιά ήταν ξεχωριστά, με φιλική και θετική διάθεση!
Στο Bodo δημιουργήσαμε νέες φιλίες, περάσαμε πολύ όμορφα όλοι μαζί, ενώ κατά τη διάρκεια των sessions ανταλλάξαμε ιδέες και γνώσεις ως ευρωπαίοι πολίτες, μεταφέροντας πολλές φορές ο καθένας την κατάσταση στη δική του χώρα. Ο χώρος ήταν μέσα στη φύση, αλλά και μακριά από την Τιμισοάρα. Ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε για περίπου δύο μέρες αυτή την πολύ όμορφη πόλη!
Στα αρνητικά, θα έβαζα αρχικά το φαγητό το οποίο ήταν αρκετό μεν, αλλά μια πιο ισορροπημένη διατροφή δε με λιγότερο κρέας θα ήταν προτιμότερη. Το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνονταν εντελώς στο infopack και νιώθω ότι χρειαζόμασταν περισσότερες δραστηριότητες που απαιτούσαν κίνηση."
Μαρκέλλα
Aν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Αυγούστου 29, 2019 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad