Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "Active Citizenship start with Youth", Kobuleti, GEORGIA

Image may contain: 6 people, people standing and text
Η ανταλλαγή νέων "Active Citizenship start with Youth" πραγματοποιήθηκε 14-26 Οκτωβρίου 2019 στo Κobuleti της Γεωργίας και συμμετείχαν 33 νέοι από 5 χώρες: Λετονία, Γεωργία, Αρμενία, Εσθονία και Ελλάδα.  
Σκοπός του προγράμματος ήταν να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ένταξης όπου οι νέοι με λιγότερες ευκαιρίες θα αναπτύξουν δεξιότητες ηγεσίας και θα εμπλακούν πλήρως στην πολιτική ζωή. Ο γενικός στόχος του έργου είναι η προώθηση της συμμετοχής των νέων στη λήψη αποφάσεων και τη διακυβέρνηση, τη βελτίωση των μέσων διαβίωσης των πόλεων και την ανάπτυξη αειφόρων ανθρώπινων οικισμών.

Ο Ματθαίος, η Αναστασία, η Ασπασία, η Σοφία και η Μυρτώ αποτέλεσαν την ελληνική DreamTeam που εκπροσώπησε τη χώρα και την ομάδα μας και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Οι 13 αυτές μέρες στη Γεωργία ήταν απ’ τα καλύτερα Youth Exchange που έχω συμμετάσχει.
Οι δραστηριότητες όλων των ημερών μου άρεσαν πολύ εξαιρεμένων ελάχιστων. Πολύ καλά οργανωμένες μέρες και με αρκετές getting to know each other και team building δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες σχετικά με τη συμμετοχή των νέων στη δημοκρατία αλλά και τα υπόλοιπα workshop θεωρώ έδωσαν πολλά στην ομάδα ακόμα κι αν κάποιος παρακολοθούσε ελάχιστα. Θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω ότι συνδύαζαν ισορροπημένα τόσο το formal όσο και το non formal. Υπήρχε ευελιξία καθώς οι facilitators έδιναν βαρύτητα στις ανάγκες τις ομάδες και φρόντιζαν για τη καλύτερη δυνατή ροή του προγράμματος ακόμα και μετά την αλλαγή ξενοδοχείου και παρά την αποχώρηση της Γεωργίας από το πρόγραμμα. Χάρηκα που συνεργάστηκα μαζί τους για διάφορες δραστηριότητες και θεωρώ ότι πήρα πάρα πολλά από την Άννι και τη Νους. Υπέροχες και επαγγελματίες. Από αυτό το πρόγραμμα βελτίωσα τα leadership skills μου, έμαθα πολλά καινούρια πράγματα, έκανα πράξη όσα ήξερα για conflict & crisis management, είδα ένα μεγάλο μέρος της πανέμορφης Γεωργίας – από Τιφλίδα, Κομπουλέτι, Μπατούμι- και τέλος γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που θέλω να κρατήσω επαφή μαζί τους γιατί δεν μοιραστήκαμε μόνο δεκατρείς μέρες σε ένα πρόγραμμα αλλά ένα ταξίδι από εμπειρίες που θα έχω να λέω στους φίλους μου για πολύ καιρό."
Ματθαίος
Image may contain: 7 people, people smiling, outdoor
"H ανταλλαγή στην Γεωργία ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία στο σύνολό της. Οι facilitators ήταν πολύ καλές  και  μέσα από όμορφες και ομαδικές δραστηριότητες μάθαμε για την δημοκρατία, για την εμπλοκή των νέων στα κοινά, για τα προβλήματα των διαφόρων χωρών και πως τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση και οι ΜΚΟ μπορούν να επιδρούν θετικά ή αρνητικά στους πολίτες, στα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικά στην δημοκρατία. 
Οι νέοι της ανταλλαγής ήταν πολύ αξιόλογα άτομα και υπήρχαν όμορφες συζητήσεις γενικά. Οι εγκαταστάσεις,  το φαγητό και η εκδρομή που μας πήγαν ήταν μια χαρά."
Aναστασία
Image may contain: 8 people, people standing and indoor
"Το πρόγραμμα Erasmus + στη Γεωργία, που συμμετείχα ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για μένα. Η ανεπαρκής οργάνωση του προγράμματος  δημιούργησε ένα κλίμα δυσφορίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές παρεξηγήσεις και εντάσεις  τόσο μεταξύ των συμμετεχόντων όσο και των διοργανωτών. Παρ' όλα αυτά αισθάνομαι πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να είμαι στο πρόγραμμα. Μέσα σε αυτές τις δεκατρείς μέρες γνώρισα ξεχωριστούς ανθρώπους που δεν θα ξεχάσω ποτέ και έμαθα πράγματα που με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος."
Aσπασία
Image may contain: 1 person, standing and outdoor
"Το πρόγραμμα  στο οποίο έλαβα μέρος μια λέξη δύναται να  το χαρακτηρίσει ... ιδιαίτερο! Οι ηλιόλουστες μέρες συνέβαλλαν στο να κάνουν την εμπειρία  μας αυτή ακόμη πιο μοναδική. Το καθημερινό μας πρόγραμμα συνδύαζε την μάθηση μέσω της εμπειρίας, την γνώση η απόκτηση της οποίος έρχονταν αβίαστα σε μας. Ήταν ένα ενδιαφέρον θέμα και η προσέγγιση του έγινε στο έπακρο. Δεν θα παραλείψω και κάποια δυσάρεστα γεγονότα όπως το ότι αλλάξαμε ξενοδοχείο στην μέση του προγράμματος και ως επακόλουθο ήταν το να "σπάσει" η ομάδα μας και να μην μας ακολουθήσει η γεωργιανή ομάδα. Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να μείνουμε ενωμένοι μέχρι το πέρας του προγράμματος και να αναδείξουμε την δημιουργική πλευρά μας ..."
Σοφία
"Συνολικά η εμπειρία μου από το πρόγραμμα ήταν εξαιρετική!
Η συντριπτική πλειοψηφία των δραστηριοτήτων ήταν πολύ ωραίες. Θεωρώ ότι βοήθησαν πολύ τόσο με την ομαδικότητα μεταξύ των γκρουπ όσο και με την ανάπτυξη του κυρίως θέματος της ανταλλαγής. 
Οι facilitators είχαν οργανώσει πολύ ωραία το πρόγραμμα και ήταν πολύ βοηθητικοί σε οτιδήποτε χρειαζόμασταν. 
Μέσα από αυτή την εμπειρία έμαθα να λειτουργώ καλύτερα μέσα στις ομάδες που δημιουργήθηκαν κατά τις δραστηριότητες και να παίρνω πρωτοβουλίες. Έμαθα πολλά πράγματα για τη δημοκρατία και έκανα πολύ ωραίες συζητήσεις που μου επέτρεψαν να ακούσω και απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούσαν πλήρως, χωρίς αυτό να είναι πρόβλημα για την επικοινωνία, αλλά πρόκληση. Έκανα φιλίες που πιστεύω ότι θα αντέξουν σε βάθος χρόνου και γνώρισα διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμούς και έθιμα. Ήταν μια από τις ομορφότερες εμπειρίες μέχρι σήμερα."
Mυρτώ
Campaigns created by the participants during the Youth Exchange:

About Corruption

About Discrimination:
Aν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!


Join the dream! Join Erasmus+!
Νοεμβρίου 04, 2019 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad