Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "Explosive habits" ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

H oμάδα της DreamTeam συμμετείχε στην Ανταλλαγή Νέων Erasmus+ "Εxplosive Habits" που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία από τις 22 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου 2022.

Σκοπός της ανταλλαγής ήταν η προώθηση της σημασίας της προσωπικής ανάπτυξης, της αυτοεκτίμησης, της ψυχικής και σωματικής υγείας απολαμβάνοντας υπαίθριες δραστηριότητες.

Η ελληνική αποστολή μας μεταφέρει την εμπειρία της:

"Η ευκαιρία που σου δίνεται μέσα από αυτά τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ανυπολόγιστη και θεωρώ πλέον ότι για να την εκτιμήσεις και να την αναγνωρίσεις όπως της αναλογίζεται χρειάζεται οπωσδήποτε να τη βιώσεις. Μία εμπειρία, όπου είχαμε τη δυνατότητα μέσα από όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος να καλλιεργήσουμε το ομαδικό πνεύμα,  τη διαπολιτισμικότητα, τη σημασία του διαλόγου και να αναπτύξουμε καινούριες συνήθειες και αξίες τις οποίες και θα έχουμε στη φαρέτρα μας εφ όρου ζωής. Η επαφή με τη φύση, οι πεζοπορίες και οι συζητήσεις που είχαμε οι συμμετέχοντας μεταξύ μας, με βοήθησαν να συνειδητοποιήσω βαθύτερη τη σχέση που έχει ο άνθρωπος τόσο με τη φύση, όσο και με τους ανθρώπους γύρω του. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν το πόσο πολύ και σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεθήκαμε με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σαν ομάδα και ειδικά με τα άτομα από διαφορετικές χώρες. Με τη βοήθεια της αρχηγούς μας η ελληνική ομάδα εναρμονίστηκε άμεσα με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ενώ η ίδια  η αρχηγός ήταν σε θέση να μας καθοδηγεί όποτε αυτό χρειαζόταν αλλά και να μας λύνει όποιες απορίες προέκυπταν. Ο συντονισμός της ομάδας ήταν άψογος από μέρους της και συνδυαστικά με τις υπόλοιπες χώρες αλλά και τις καλά δομημένες δραστηριότητες, οδήγησαν στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος και στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για όλους μας. Προσωπικά δεν θα άλλαζα τίποτα από το πρόγραμμα και το συνιστώ αδιαμφισβήτητα στον καθένα."
Μαρία  
"Ήταν ένα πρόγραμμα γεμάτο με δραστηριότητες που σε κρατούσε σε εγρήγορση και ήταν αδύνατο να βαρεθείς. Για εμένα ξεχώρισαν οι πεζοπορίες, οι οποίες μας έδιναν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα μέρη, να δοκιμάσουμε τις ικανότητες μας και να έρθουμε πιο κοντά ως ομάδα. Υπήρχε πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο ο διοργανωτής ο οποίος έχει μια μαγική ενέργεια!! Μου άρεσε πάρα πολύ που ήμασταν χωρίς κινητά και έκανε την εμπειρία ακόμα πιο δυνατή!"
Δανάη
"Το “explosive habits” δεν ήταν απλώς ένα πρόγραμμα αλλά μία πανέμορφη, έντονη και μοναδική εμπειρία ζωής που θα μου μείνει αξέχαστη. Μέσα από το πρόγραμμα γνώρισα πολλά και διαφορετικά άτομα με τα οποία ήρθα πολύ κοντά μοιράστηκα σκέψεις, συναισθήματα, στιγμές. Όλες οι μέρες από την πρώτη μέχρι και την τελευταία είχαν να μου προσφέρουν μια νέα περιπέτεια. Πέρα από τις ορειβασίες , τα μοναδικά τοπία, τις εξωτερικές δραστηριότητες, μέσα από διάφορες δράσεις και workshops κατανόησα καλύτερα τον εαυτό μου, έβαλα νέους στόχους και αναθεώρησα καταστάσεις. Ακόμη το γεγονός ότι ζήσαμε χωρίς κινητά τηλέφωνα τις πρώτες μέρες μας έδεσε πάρα πολύ σαν ομάδα και μας έκανε να αισθανθούμε στο μέγιστο όλη τη μαγεία του προγράμματος. Φυσικά δεν θα ξεχάσω τις πολιτιστικές βραδιές, τους χορούς, τα τραγούδια, τα γέλια μας. Όλα ήταν απίστευτα! Νιώθω ότι μέσα από το πρόγραμμα μόνο κέρδισα εμπειρίες και πήρα πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν το μετανιώνω γιατί θα το ξαναέκανα ξανά και ξανά!"
Κωνσταντίνα

"Πραγματικά τι να πρωτοπώ για αυτήν την εμπειρία! Μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν περίμενα να ήταν κάτι τόσο έντονο. Από την αρχή ως το τέλος ήταν ένα έντονα συναισθηματικά ταξίδι. Από τις πρώτες μέρες κιόλας δέθηκα αρκετά σχεδόν με όλους τους συμμετέχοντες, ένιωθα ότι τους ξέρω βδομάδες και όχι μέρες. Σε αυτό συνέβαλε το ότι συμμετείχαμε σε εξαιρετικές δραστηριότητες. Δραστηριότητες όπου σε έκαναν να ανοιχτείς στους άλλους και να εκφράσει τους προβληματισμούς σου, αλλά και να ακούσεις και των άλλων. Εκεί συνειδητοποιούσες πόσο κοντά είστε ο ένας με τον άλλον. Από την άλλη οι δραστηριότητες στο ύπαιθρο ήταν το κάτι άλλο. Πραγματικά ήταν μια εμπειρία που την έζησα στο φουλ και θα ήθελα να το επαναλάβω. Γιατί ζούμε μόνο μια φορά και πρέπει να το κάνουμε καλά! Αυτό μου το υπενθύμισε για άλλη μια φορά το πρόγραμμα. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους συνέβαλαν, οργάνωσαν, συμμετείχαν  στην πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος και μου έδωσαν την ευκαιρία να το ζήσω!"     
Μιχαήλ Σ. 


"Μέσω των workshops καταφέραμε να μάθουμε πράγματα για τον εαυτό μας και να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθηση μας καθώς και την ψυχική μας υγεία συζητώντας όλα τα θέματα που μας απασχολούν με τα υπόλοιπα άτομα του project.
Για εμένα αυτή η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη, αρχικά για τον λόγο ότι με έκανε καλύτερο ως άτομο, καθώς οι συζητήσεις που κάναμε σε συνδυασμό με τα workshops με βοήθησαν από το να βγω από τη ’ζώνη άνεσης’’ μου και να ζήσω την κάθε στιγμή στο μέγιστο της. Αλλά κυρίως για την οικογένεια που νιώθω ότι απέκτησα εκεί, καθώς με βοήθησαν στο να εγκλιματιστώ σε όλο αυτό το νέο περιβάλλον για εμένα δείχνοντας μου την αγάπη τους.
Μέσω του προγράμματος κατάφερα να αναπτύξω την αυτοεκτίμηση μου, να αποκτήσω ένα mentality του να είμαι πιο δραστήριος στην ζωή μου, αξίες που θα ήθελα να προσαρμόσω στην ζωή μου πίσω στην Αθήνα."
Μιχάλης

"Το πρόγραμμα “Explosive Habits” που έλαβε χώρα σε μια γραφική πόλη της Βόρειας Ισπανίας αποδείχθηκε για μένα μια απο τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Ξεκινώντας ώς 32 άγνωστοι απο 4 διαφορετικές χώρες, στην πορεία των ημερών εξελιχθήκαμε σε μια μεγάλη και δεμένη παρέα. Συμμετείχαμε σε πολλές δραστηριότητες με πιο χαρακτηριστικές τις πολύωρες πεζοπορίες στις οποίες τα τοπία και η πανίδα της περιοχής της Αστούριας ήταν από μόνα τους μια μεγάλη επιβράβευση για μένα. Ταυτόχρονα όμως και οι δραστηριότητες που κάναμε μεταξύ μας πιστεύω μας δίδαξαν πολλά, όπως την συνεργατικότητα, την κατανόηση και την ενσυναίσθηση. Φυσικό λοιπόν ήταν να δημιουργηθεί ένα πολύ όμορφο κλίμα μεταξύ μας στο οποίο σίγουρα έπαιξαν ρόλο και οι διοργανωτές οι οποίοι ήταν συνέχεια εκεί για εμάς, διατηρώντας πάντα μια θετική ενέργεια και οι οποίοι φρόντιζαν να κάνουμε συνεχώς πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Γύρισα λοιπόν στην Ελλάδα ως ένας νέος εαυτός, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, γεμάτος μοναδικές εμπειρίες και πολλούς νέους φίλους."
Θοδωρής

"It was an incredible experience that made me a better person. I loved every minute of this program. First of all, hiking helped me a lot to overcome my limits and escape from problems and negative thoughts. I met incredible people who were an inspiration for me, new cultures and tasted great food. In general, the program helped me see life with a different eye. Now I spend more time with nature, less time with technology and my main priority is my physical and mental improvement. Thank you very much for giving me this opportunity of a lifetime. You made me a better version of myself and you completely improved my mindset."
Konstantina

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένη/ος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Οκτωβρίου 13, 2022 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad