Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DreamTeam ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ "Mind Your Mind" ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

H oμάδα της DreamTeam συμμετείχε στην Ανταλλαγή Νέων Erasmus+ "Mind Your Mind" που πραγματοποιήθηκε στην Tσεχία από τις 9 έως 19 Σεπτεμβρίου 2022.
Στο επίκεντρο της ανταλλαγής ήταν η ψυχική υγεία των νέων και πως αυτή επηρεάστηκε από την πανδημία ενώ παράλληλα συζητήσαμε μεθόδους θεραπείας. 

η προώθηση ενός υγιεινού και οικολογικού τρόπου ζωής μέσω εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη φύση.

Η ελληνική αποστολή μας μεταφέρει την εμπειρία της:

"Όταν με δεχτήκατε στο πρόγραμμα, ήμουν πολύ διστακτική, καθώς δεν είχα ξαναπάει ποτέ σε πρόγραμμα του Εrasmus+. Μου πέρασε αρκετές φορές από το μυαλό να ακυρώσω τη συμμετοχή μου. Εν τέλει , είμαι πολύ ευγνώμων που δεν το έκανα. Επέστρεψα στην Ελλάδα πριν 2 μέρες και ακόμα δυσκολεύομαι να αποδεχτώ ότι αυτή η πολύ ξεχωριστή και πανέμορφη εμπειρία τελείωσε. Ωστόσο, σκέφτομαι αυτές τις -περίπου 10 - μέρες που πέρασα στη Τσεχία και αισθάνομαι απίστευτη πληρότητα. Αγγίξαμε το πολυ ευαίσθητο ζήτημα της κατάθλιψης και της ψυχικής υγείας ευρύτερα, μιλήσαμε για τη θεραπεία μέσω της μουσικής, μάθαμε να συνεργαζόμαστε ομαδικά, είδαμε πανέμορφα μέρη και δημιουργήσαμε πολύ δυνατούς δεσμούς, σε πολύ πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τα activities είχαν ενδιαφέρον και προωθούσαν το ομαδικό κλίμα, ώστε να μην αισθάνεται κανείς εκτός της ομάδας. Το πιο δύσκολο κομμάτι για εμένα ήταν ξεκάθαρα ο αποχωρισμός. Ελπίζω, όμως, ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να συναντήσω ξανα αυτούς τους πανέμορφους ανθρώπους κάποια στιγμή. Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη που αποφάσισα να πάω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και που η εμπειρία μου είναι τόσο θετική απο τη πρώτη φορά."
Κωνσταντίνα
"Το πρόγραμμα mind your mind ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για μενα. Το καλύτερο κομμάτι πιστεύω ειναι η ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε νέα άτομα με διαφορετική κουλτούρα από την δίκη μας. Η συνεργασία και η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ όλων των ομάδων ήταν υπέροχη. Μάθαμε για την θετική επίδραση που έχει η μουσική ενάντια στην κατάθλιψη, για την βοήθεια που προσφέρουν οι ψυχολόγοι στα άτομα που πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές και δημιουργήσαμε καινοτόμους τρόπους που εν δυνάμει μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.   

Μου αρεσε πολυ η θετική διάθεση και η ενέργεια του pavel . Απόλαυσα την εξόρμηση στο βουνό και μου έκανε θετική εντύπωση η άψογη συνεργασία και το αίσθημα αγάπης που δημιουργήθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων και των διοργανωτών ."

Εύα


"Το πρόγραμμα “Mind your mind” ήταν για εμένα μια από τις πιο δυνατές και όμορφες εμπειριες που έχω ζήσει στη ζωή μου έως τώρα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πρώτα από όλα, λάτρεψα όλες τις δραστηριότητες στις οποίες λάβαμε μέρος, μια προς μια, όχι μόνο επειδή μας βοήθησαν να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να ενημερωθούμε εκτενέστερα σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας, αλλά και επειδή μας έδωσαν απλόχερα τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με συμμετέχοντες όλων των ομάδων, με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη και ουσιαστική επαφή μαζί τους. Ενα εξίσου σημαντικό προτέρημα του παραπάνω προγράμματος αποτελεί και το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να έρθουμε κοντά με ανθρώπους πολύ διαφορετικούς από εμάς, με διαφορετικές κουλτούρες, συνήθειες κλπ., και να καταφέρουμε να εκμηδενίσουμε την οποιαδήποτε απόσταση υπήρχε μεταξύ μας, μέσα από το ενδιαφέρον που μας διακατείχε να γνωρίσουμε νέες προσωπικότητες με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο από εμάς. Έτσι, έχοντας ζήσει όλα τα παραπάνω και αλλά τόσα, μπορώ με σιγουριά να πω, πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελεί για μένα μια μοναδική εμπειρία και μια ακόμα πιο μοναδική ανάμνηση που θα έχω για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μου!
Βαγγέλης
"The venue where the project’s activities were materialized was surrounded by natural beauty, thus giving all the participants a sense of calmness and tranquility.  The Greek team as a whole was extremely kind and cooperative, actively taking part in all the activities and putting their best efforts in the Greek national evening.  Also, I feel like I made some friends for life, which is great. I think it's really particular that I was able to open up (a lot) to people that I have only known for a few days. I hope I get to participate in a project like this one really soon."
Παναγιώτης
"Το πρόγραμμα στη Τσεχία μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Έχοντας παρευρεθεί και σε άλλα προγράμματα οφείλω να πω οτι είναι το πρώτο πρόγραμμα που δένομαι τόσο με τους συμμετέχοντες. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να μάθουμε μέσα από ιστορίες ανθρώπων που είχαν βιώσει κατάθλιψη και μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία τους. Αυτο που μου έκανε εντύπωση ήταν η φιλική συμπεριφορά όλων καθώς και η τεράστια επιθυμία να μοιραστεί ο καθένας τη κουλτούρα του μαζί μας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και είμαι πολύ τυχερή που την βιώσα μαζί με τους συγκεκριμένους  ανθρώπους."
Xaρά, αρχηγός ομάδας


Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένη/ος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!


Οκτωβρίου 04, 2022 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad