Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ DREAMTEAM ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Positive Discipline" ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

H oμάδα της DreamTeam συμμετείχε στo Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Erasmus+ "Positive Discipline" που πραγματοποιήθηκε στην Βουλγαρία από τις 8  έως τις 16 Οκτωβρίου 2022.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η μάθηση της διαχείρισης και η αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν σε ποικίλα περιβάλλοντα μάθησης (working environments). 

Η ελληνική αποστολή μας μεταφέρει την εμπειρία της: 

"Το πρόγραμμα αυτό ήταν μια μοναδική και σίγουρα ανεκτίμητη εμπειρία. Μέσα από αυτό το training course γνωρίσαμε και δεθήκαμε με 30 διαφορετικά άτομα, μοιραστήκαμε συναισθήματα και εμπειρίες απ΄το παρελθόν μας αλλά και δημιουργήσαμε νέες μαζί! Για μένα ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα το να βρίσκεσαι με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους από άλλες χώρες και με τόσο διαφορετικά backgrounds, αλλά ταυτόχρονα να έχετε τόσα κοινά, να μοιράζεστε τους ίδιους προβληματισμούς αλλά και όνειρα.
Οι δραστηριότητες στα πλαίσια του θέματος Positive Discipline είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Μέσα από τα workshops, τα παιχνίδια, τα teambuilding events αλλά και τα sessions με ειδικούς  πραγματικά νιώθω ότι απέκτησα νέες γνώσεις και καινούργιο perspective και τρόπο σκέψης. Πιο συγκεκριμένα η ιδέα του project ήταν να μας δοθεί η ευκαιρία να εξασκηθούμε στην διαχείριση διαφορετικών περιβαλλόντων μάθησης και στην αντιμετώπιση νέων και δύσκολων καταστάσεων που μπορούν να προκύψουν σε κάθε τέτοιο περιβάλλον. Μέσα από διαδραστικά σενάρια και αναπαραστάσεις τέτοιων καταστάσεων αναπτύξαμε στρατηγικές για την επίλυση των δυσκολιών αυτών και σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τους με σεβασμό και αποτελεσματικότητα. Πέρα απ το  training όμως, η διοργανώτρια ομάδα ήταν φανταστική, μας έκαναν να νιώσουμε σαν το σπίτι μας και μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε μαζί την Σόφια και να την ζήσουμε σαν να είμαστε από εκεί! 
Αυτό ήταν το πρώτο μου Erasmus+ και σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα καθώς δεν είναι απλά ένα ταξίδι, είναι μια φανταστική εμπειρία ζωής!"
Εύα
"Στο πρόγραμμα συμμετείχαν άτομα διάφορων ηλικιών από 13 χώρες, ο καθένας με πολύ διαφορετικό εκπαιδευτικό και εργασιακό υπόβαθρο, κι έτσι δημιουργήθηκε μία ομάδα με απίστευτη ποικιλομορφία, μέσα στην οποία όλοι έμαθαν πολλά πράγματα και εκτέθηκαν σε οπτικές γωνίες, σκέψεις και απόψεις εντελώς νέες και ασυνήθιστες για το δικό τους περιβάλλον. Μέσα σε αυτές τις μέρες μοιραστήκαμε, συζητήσαμε, γελάσαμε και ήρθαμε κοντά. 
Όλες οι δραστηριότητες και τα trainings είχαν πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία, έγιναν από καταρτισμένους εκπαιδευτές και κάθε φορά μας έδιναν τροφή για σκέψη και γεννούσαν πολύ αξιόλογες συζητήσεις μεταξύ μας. Ο χώρος που μας φιλοξένησε ήταν ιδανικός και φυσικά η ομάδα από τον Βουλγάρικο οργανισμό Can You που διοργάνωσε το πρόγραμμα ήταν απίστευτα φιλόξενη και γεμάτη σεβασμό απέναντί μας, φρόντισε να μην μας λείψει τίποτα. Παράλληλα, ο ελεύθερος χρόνος μας ήταν αρκετός για να εξερευνήσουμε την πανέμορφη Σόφια, η οποία ήταν κατά πολύ ανώτερη των προσδοκιών μου. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη μέσα από τα μάτια των ντόπιων, πράγμα το οποίο μας έκανε να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο το μέρος και την κουλτούρα της χώρας συνολικά. 
Ήταν μια ιδανική πρώτη εμπειρία σε πρόγραμμα Erasmus+, φεύγω γεμάτη με συναισθήματα, γνώσεις και όμορφες εμπειρίες, και ανυπομονώ να το ζήσω ξανά σύντομα!"
Γαλάτεια

.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμένη/ος στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!

Οκτωβρίου 24, 2022 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad